Gemeente Eindhoven

Gemeente Eindhoven peilt politieke voorkeur op vastgoedbeurs

Met de Tweede-Kamerverkiezingen op woensdag 9 juni in het vooruitzicht peilt de gemeente Eindhoven alvast de politieke stemming op de internationale vastgoedbeurs Provada in de RAI in Amsterdam.

Op dinsdag 8 en woensdag 9 juni kunnen beursbezoekers op de stand van de gemeente Eindhoven hun stem uitbrengen op de partij die, gezien vanuit hun vastgoedbelang, de voorkeur geniet.

Wethouder Economische Zaken en Brainport, Henk Brink, verricht op dinsdag 8 juni de opening van de stand door de, door Kunst & Co beschilderde, stembus te onthullen en de eerste stem uit te brengen. Op woensdag 9 juni om 16.00 uur wordt de `Politieke kleur van de Provada bezoeker' bekend gemaakt.

Naast het stemmen biedt de gemeente Eindhoven een gevarieerd standprogramma gedurende de driedaagse beurs, waarbij (internationale) projectontwikkelaars en investeerders geïnformeerd worden over de vastgoedontwikkelingen in Eindhoven.

Iedere dag heeft een thema en de programmaonderdelen van die dag sluiten daarbij aan.

Dinsdag 8 juni: `Dag van de Investeerder'

Zo is dinsdag 8 juni de `Dag van de Investeerder'. Op die dag vindt het traditionele `Krokettenoverleg' plaats onder leiding van René Buck, directeur van BCI, met als onderwerp `Kansen op de campus'. Daarna is er een Meet & Greet met de nieuwe wethouder Economische Zaken en Brainport, de heer Henk Brink. Om 14.00 uur geeft Arjan Kapteijns, CEO van Saatchi&Saatchi Nederland, een inleiding over `Strijp-S, Stedelijk Concept voor de Toekomst'. Om 16.00 uur vindt de presentatie `Waardecreatie bedrijventerreinen: de waardevastheid voor uw belegging' plaats, gevolgd door de Jong Onroerend Goed Brabant Borrel.

Woensdag 9 juni: `Dag van de Ambitie'

Woensdag 9 juni is de `Dag van de Ambitie'. Het programma van die dag begint met burgemeester Rob van Gijzel, die aan het woord komt over de economische positie van Eindhoven binnen Nederland en in internationaal perspectief. Aansluitend staat een Meet & Greet met de burgemeester op het programma. Als vervolg op de inleiding van de burgemeester vindt om 14.00 uur een paneldiscussie plaats over de internationale ambitie van Eindhoven. Om 16.00 uur wordt bekend gemaakt wat de `Politieke kleur van de Provada bezoeker' is.

Donderdag 10 juni: `Dag van de Duurzaamheid'

Donderdag 10 juni is de `Dag van de Duurzaamheid'. Michiel Schaap, programmamanager bij Amvest, komt aan het woord over de visie van Amvest op duurzaam bouwen op Strijp-R in Eindhoven. Om 14.00 uur vertelt prof.dr. Dirk Brounen over de duurzaamheids "nudge" in vastgoed. Hij legt daarbij op ludieke wijze verband tussen duurzaamheid en vastgoed. De beurs wordt om 16.00 uur afgesloten met een borrel.