Gemeente Rotterdam

hoogvliet opent loket bewonersinitiatieven

07 juni 2010 | rotterdam | nieuwsbericht

Primeur in Rotterdam
Hoogvliet opent loket Bewonersinitiatieven

Portefeuillehouder Welzijn, Ingeborg Hoogveld, verrichtte de opening van het unieke loket bewonersinitiatieven.

Op 3 juni is in Hoogvliet onder grote belangstelling het eerste Rotterdamse loket Bewonersinitiatieven geopend. Bewoners die leuke ideeën hebben om de sfeer en daarmee ook de sociale samenhang in de eigen wijk of straat te vergroten, zoals een skateparkje of een straatklusdag, kunnen bij het loket hun idee indienen. Per idee is maximaal EUR2.500 beschikbaar.

"Het loket past bij de speerpunten van dit bestuur: veiligheid, participatie en dienstverlening," zegt portefeuillehouder Welzijn, Ingeborg Hoogveld. "We moedigen initiatieven aan die ergernissen en problemen van bewoners verminderen. Er zijn meer mensen eenzaam dan van buitenaf te zien is en ook een veilige omgeving vinden de Hoogvlieters belangrijk. Pak die uitdagingen gezamenlijk aan!"

Tentoonstelling
Hoe bewoners dat kunnen doen, lieten medewerkers van het loket tijdens de opening zien. Zo werden er eerdere initiatieven van bewoners gepresenteerd en zagen belangstellenden wat de mogelijkheden zijn om een ingediend idee te realiseren, zoals het op tijd indienen van een vergunningsaanvraag. Daarnaast konden bezoekers een tentoonstelling bekijken, die was samengesteld door inwoners van Hoogvliet. Op de tentoonstelling waren reeds uitgevoerde initiatieven te zien, zoals een kampeerweekend van bewoners van het Hofeiland. Tijdens de opening was ook de stedelijke portefeuillehouder Participatie, Korrie Louwens aanwezig. Zij sprak met verschillende bewoners die de tentoonstelling hadden ingericht.

In gebruik
Het nieuwe loket is ook meteen in gebruik genomen: meneer de Roos, inwoner van Hoogvliet, heeft als eerste een aanvraag ingediend bij het loket. Een Hoogvlietse ambtenaar nam deze in ontvangst en legde meteen aan iedereen uit hoe het loket werkt. Bewoners die een idee hebben voor hun straat of buurt en die in aanmerking willen komen voor subsidie, kunnen vanaf nu dus terecht bij het loket voor informatie, advies en ondersteuning.

Meer informatie: www.rotterdamidee.nl