Gemeente Rotterdam

fietszones bij centraal station

Rotterdam informeert fietsers over fietszones bij CS

07 juni 2010 | rotterdam | persbericht

Tot en met woensdag gaan tijdens de spitsuren een paar promotieteams op pad om fietsers te wijzen op de nieuwe fietszones rond het centraal station. Om misverstanden te voorkomen heeft de gemeente afgelopen week rondom het centraal station enkele tientallen borden met de nieuwe fietsparkeerregels geplaatst. "Met de nieuwe fietszones komt de gemeente tegemoet aan klachten van fietsers die het onduidelijk vinden waar de fiets wel of niet geparkeerd mag worden", laat Fred Marree van Stadstoezicht weten. "Deze week waarschuwen de stadswachten nog, maar vanaf 14 juni worden dagelijks de fout geparkeerde fietsen verwijderd".

Fietszones

"Om meer duidelijkheid te bieden, zijn de fietsparkeerplaatsen beter gemarkeerd met strakke belijning rondom de fietsbeugels. Verder zijn er nieuwe borden met fietsparkeerregels geplaatst", zegt Fred Marree van Stadstoezicht. "De fietser kan niet meer om de fietszones heen. Om het gebied rond het centraal station ordentelijk, overzichtelijk en veilig te houden wordt door stadswachten van de gemeente op het fout parkeren gehandhaafd". Fietsen die geheel of gedeeltelijk buiten de fietszone `geparkeerd' staan, worden dan zonder waarschuwing verwijderd.

Fietszone Weena Even wennen

Stadswachten geven de fietsers nog wel even de tijd om aan de nieuwe fietszones te wennen. Deze week gaan tijdens de spitsuren een paar promotieteams - met zadeldekjes en foldertjes - op stap om de fietsers bij het centraal station te informeren. Marree: "Foutparkeerders worden deze week nog gewaarschuwd. Vanaf 14 juni gaan de stadswachten strikt handhaven. Dan worden fout geparkeerde fietsen dagelijks afgevoerd naar Fietspunt".

Fietspunt

De fietsen die Stadstoezicht laat verwijderen, gaan altijd naar Fietspunt. Ook gevonden fietsen worden naar Fietspunt gebracht. Hierdoor is het makkelijker om verdwenen fietsen terug te vinden. Via de website rotterdam.nl/fietspunt kan de fiets worden teruggevonden. Fietspunt is gevestigd aan de Schuttevaerweg 150 in Rotterdam.