Gemeente Brummen


Informatiebijeenkomst Soerense en Beekbergse Poort goed bezocht

(Oorspronkelijke publicatie datum: 07-06-2010)

Meer dan 160 agrariers, particulieren en bewoners hebben de informatiebijeenkomst over de Soerense Poort en de Beekbergse Poort op 27 mei in Klarenbeek bezocht. Belangstellenden konden informatie krijgen over de voortgang in beide poorten, particulier natuurbeheer en kavelruil. De provincie Gelderland organiseerde de bijeenkomst in samenwerking met Dienst Landelijk Gebied, gemeente Rheden, gemeente Brummen, Waterschap Veluwe en de agrarische natuurvereniging VIJZ. Ook enkele bestuurders waren aanwezig, zoals wethouder van Muyden van de gemeente Voorst en Statenlid Eelco Huisman. De gemeente Brummen was met een stand aanwezig tijdens de bijeenkomst.

Natuurbeheerplan
Veel agrariërs en particulieren waren geïnteresseerd in de plannen en in de informatie over het natuurbeheerplan dat momenteel ter inzage ligt. In de stands konden mensen de mogelijkheden voor particulier en agrarisch natuurbeheer bespreken. Daarnaast gaf Floor van Gaasbeek van de provincie een presentatie over het natuurbeheerplan.

Poorten
Stuurgroepvoorzitters Gert Verwolf (Beekbergse poort) en Werner de Wilde (Soerense poort) verzorgden beide een presentatie over de voortgang van de poorten en Wim van Vilsteren van Waterschap Veluwe vertelde over de aanpak van de TOP-gebieden. De vragen en discussies na afloop van de presentaties gingen vooral over de uitvoering van het natuurbeleid. Ondanks kritische geluiden was de sfeer positief. De bezoekers waardeerden het om op deze wijze te worden geïnformeerd en bijgepraat.

Meer informatie:
Robert Duzijn of Annemieke van den Berg, provincie Gelderland, Telefoon: (088) 880 7150
E-mail: r.duzijn@prv.gelderland.nl / a.vanden.berg@prv.gelderland.nl Website: www.gelderland.nl