FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: doe-het-zelf-branche investeert in scholing met nieuwe cao

Vakbond FNV Bondgenoten en werkgevers in de doe-het-zelf-branche hebben een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe cao. Hierin staan concrete afspraken over het investeren in de scholings- en loopbaanmogelijkheden van de circa 20.000 werknemers in de branche.

Gea Lotterman, bestuurder FNV Bondgenoten: "De branche kampt al enige tijd met omzetverliezen en de verwachting is dat dit nog wel even aanhoudt. Het realiseren en uitbreiden van opleidings- en carrièremogelijkheden draagt positief bij aan de werkzekerheid van werknemers. Naast scholing kunnen ze nu ook EVC-trajecten doorlopen."

Met oog voor de realiteit heeft de vakbond niet het onderste uit de kan proberen te krijgen voor wat betreft de loonsverhoging. "Eén procent per 1 juli is natuurlijk niet heel veel", aldus Lotterman. "Maar gezien de huidige markt was dit het maximale wat haalbaar was. We bouwen liever aan een betere toekomst in de DHZ-branche door middel van scholing en het vergroten van de kansen op de arbeidsmarkt."

De cao voor de doe-het-zelf-branche loopt van 1 juli 2009 tot 30 juni 2011. De branchecao geldt voor onder andere Gamma, Karwei, Hubo, Multimate, Hornbach, Doeland, Formido, Fixit en de Praxis-franchisewinkels.