Gemeente Best

Bestenaren denken mee over nieuw centrum

04-06-2010

Een plan van en voor Best. Met die gedachte zijn afgelopen woensdag twee nieuwe klankbordgroepen voor het nieuwe centrum van Best van start gegaan. In de klankbordgroepen zitten ondernemers, maatschappelijke organisaties maar ook particulieren die hebben aangeven graag met de gemeente te willen nadenken over een nieuw en haalbaar plan voor het centrum van Best.

Tijdens een gezamenlijke startbijeenkomst in het gemeentehuis gaven de aanwezigen aan veel waardering te hebben voor het feit dat ze in de beginfase betrokken worden bij de ontwikkeling van een nieuw plan. De klankbordgroepen (bewoners/cultuur en ondernemers/winkeliers) komen hiervoor in juni nog vier maal bij elkaar.

Oproep
De gemeente heeft in mei een oproep gedaan aan haar inwoners om plannen en ideeën voor het nieuwe centrum in te dienen. Zeventien personen of organisaties hebben van die mogelijkheid gebruik gemaakt. De ideeën die zijn ingebracht worden op 9 en 16 juni gepresenteerd aan de klankbordgroepen.
De klankbordgroepen komen, na het raadplegen van hun achterban, tijdens de laatste bijeenkomsten eind juni met aanbevelingen voor de gemeente. De gemeente gaat die informatie vervolgens gebruiken bij het verder uitwerken van een nieuw basisplan voor het centrum van Best. Dat plan moet op 1 november in de gemeenteraad besproken worden.


---