Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 07-06-2010

Automobilist met glas teveel op

RAAMSDONK - De politie heeft vanmorgen, tegen 01.30 uur in de
Raadhuisstraat een 31-jarige automobilist uit Raamsdonksveer
aangehouden voor het rijden onder invloed. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 300 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie pakt man op voor mishandeling

MADE - De politie heeft vanmorgen in de Patronaatstraat in Made een 26-jarige inwoner uit Made opgepakt voor mishandeling. De politie ontving rond 00.30 uur de melding van een vechtpartij in de
Marktstraat. Daar werden ze aangesproken door twee mannen van 18 en 19 jaar, afkomstig uit Wagenberg. Beiden hadden een verwonding in hun gezicht. Zij vertelden dat ze beiden geslagen waren door een man die op dat moment nog in de omgeving was. De verdachte, die onder invloed van alcohol verkeerde werd aangehouden. Op het bureau verklaarde hij tijdens het verhoor van het voorval niets meer te herinneren. De politie maakt proces verbaal op.

Caféruzie leidt tot mishandeling

GEERTRUIDENBERG - De politie heeft gisteravond, rond de klok van 20.45 uur in een horecagelegenheid aan de Brandestraat twee mannen van 21 en42 jaar uit Raamsdonksveer en Geertruidenberg aangehouden voor mishandeling. Kort na de aanhouding bleek dat de 21-jarige niets met de mishandeling te maken had. Hij werd in vrijheid gesteld.

De politie nam gisteravond poolshoogte na een ontvangen melding van een vechtpartij. De agenten werden aangesproken door een 19-jarige vrouw uit Geertruidenberg en een 21-jarige vrouw uit Raamsdonksveer. Zij vertelden in een horecagelegenheid mishandeld te zijn door de 42-jarige verdachte. Na een woordenwisseling in het café wilden zij het
etablissement verlaten. Bij de deur ontstond er een handgemeen waarbij getrokken en geduwd werd. Eén van de schachtoffers kwam daarbij ten val. Op de grond zou de verdachte haar meerdere keren tegen het hoofd getrapt hebben. Het lukte beide slachtoffers de gelegenheid te verlaten waarop de politie geïnformeerd werd. Op het bureau legde de man een ontkennende verklaring af.

Politie onderzoekt een poging en een inbraak in een woning in Veen

VEEN - De politie onderzoekt een woninginbraak in de Witboomstraat en een poging daartoe in de Burgemeester van Wijsstraat. De bewoonster van de Witboomstraat hoorde vannacht rond 03.15 uur vreemde geluiden in haar woning. Ze informeerde een kennis die een onderzoek in stelde. Bij de woning trof de kennis een openstaand raam aan. Op dat moment vluchtten er twee onbekende mannen via het raam weg. De politie zocht in de omgeving maar trof het tweetal niet aan. Uit de woning bleek onder andere een laptop te zijn gestolen. Bij de woning aan de Witboomstraat ontdekte de bewoner vanochtend dat er gepoogd was in te breken. Via de gaatjesboormethode probeerde de inbreker (s) een raam te forceren. Deze poging vond plaats tussen 23.00 uur gisteravond en 08.45 uur vanochtend.

Dongens jongetje (7) terecht, politie bedankt oplettende SMS-Alert ontvangster

DONGEN - Het 7-jarig Dongens jongetje, die sinds vanochtend 08.30 uur als vermist werd aangemeld, is terecht. Een oplettende SMS-Alert ontvangster zag de jongen rond 12.00 uur fietsen in 's-Gravenmoer. Ze stelde de politie, die bezig was met de zoektocht in kennis en bracht hem naar een nabij gelegen basisschool waar agenten zich vervolgens over het jochie ontfermden. Het jongetje vertelde de agenten dat hij op weg naar school verdwaald was.

De politie ontving vanmorgen rond 10.15 uur de melding van een vermissing van een 7-jarige jongen. Hij was om 08.30 uur thuis boos weggefietst richting zijn school in de Hoge Akkers. Nadat de politie kennis nam van de vermissing stelden meerdere politie-eenheden een onderzoek in. De politie zette bij haar zoektocht het middel SMS-alert in met de tekst:
Dongen, De hoge Akker, Vermist sinds 08.30 u: jongen, 7 jr, dbl. Haar, spijkerbr, witgrijze schoenen, rugzak, wit met rood, blauwe MTB. Na aantreffen informeerde de politie de ontvangers dit via SMS-Alert en bedankten hen voor hun inzet.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 07-06-2010 14:36 | © Regio Midden en West Brabant |