Nederland kiest Mr & Mrs Bus

07/06/2010 14:58

Europese Mobiliteitsweek

Vandaag gaat de jaarlijkse Mr & Mrs Bus-verkiezing weer van start. Tot en met 27 augustus 2010 kunnen busreizigers op de website www.europesemobiliteitsweek.nl de in hun ogen meest klantvriendelijke, bekwame of leukste buschauffeur (m/v) nomineren voor de titel Mr of Mrs Bus 2010.

De actie is een initiatief van de Europese Mobiliteitsweek en reizigersvereniging ROVER en wordt ondersteund door elf busvervoersbedrijven. Dit zijn HTM, Hermes, Novio, Arriva, RET, Qbuzz, Syntus, Connexxion, TGR, Veolia en GVU.

Het doel van de Mr & Mrs Bus-verkiezing is om de buschauffeurs in Nederland in het zonnetje te zetten. Een goede buschauffeur kan reizigers de bus in krijgen en houden. En dat is goed voor de promotie van het openbaar vervoer.

Op basis van de ingestuurde nominaties zal een deskundige jury onder leiding van OV-ambassadeur Jeltje van Nieuwenhoven een Mr Bus en een Mrs Bus 2010 kiezen. De winnaars van de felbegeerde titels zullen worden bekendgemaakt op vrijdag 17 september 2010 in Utrecht.

De Europese Mobiliteitsweek

De Mr & Mrs Bus-verkiezing maakt onderdeel uit van de Europese Mobiliteitsweek, de grootste publieks-campagne op het gebied van duurzame mobiliteit binnen en buiten Nederland. Dit jaar wordt de Europese Mobiliteitsweek gehouden van 12 t/m 22 september 2010. Tijdens de Week organiseren talloze decentrale overheden, bedrijven, organisaties en buurtgroepen verschillende activiteiten om duurzame vormen van vervoer te promoten en te stimuleren.

Organisatie

Stichting LOAZ verzorgt de coördinatie van de Europese Mobiliteitsweek. Partners van de Europese Mobiliteitsweek zijn Veilig Verkeer Nederland, reizigersvereniging ROVER, Agentschap NL, de Fietsersbond, vereniging Milieudefensie, het Klimaatverbond, stichting Natuur en Milieu, campagne Fietsen Scoort!, wandelvereniging NEMO, de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik en Elektrisch Vervoer Nederland.

De Europese Mobiliteitsweek wordt daarnaast financieel ondersteund door het ministerie van VROM en Verkeer en Waterstaat.





http://www.europesemobiliteitsweek.nl