Ernst & Young maakt genomineerden Entrepreneur Of The Year 2010 bekend

07/06/2010 15:18

Ernst & Young

Rotterdam, 7 juni 2010 - Voor de 15e keer dit jaar organiseert Ernst & Young de Entrepreneur Of The Year verkiezing. De genomineerden voor 2010 zijn bekend. Op 7 september worden de finalisten gekozen die door gaan naar de galafinale. Op 9 oktober maakt de vakjury de winnaar bekend. De winnaar zal namens Nederland deelnemen aan de World Entrepreneur Of The Year verkiezing, die in mei 2011 plaatsvindt in Monaco. Voor het zover is, gaan de genomineerden een intensief verkiezingstraject in.

Ernst & Young verrichte onlangs onderzoek naar hoe de beste ondernemers wereldwijd reageren op de globalisering van de economie. In een steeds internationalere economie blijken ondernemers beter te presteren dan grote multinationals. Ondernemers reageren alerter op kansen en kunnen flexibeler omgaan met veranderingen. De globalisering brengt bovendien nieuwe concurrenten uit de opkomende landen in beeld. Actieve ondernemers reageren hierop door sterker te innoveren. Bovendien blijkt uit onderzoek dat zij de fase waarin de economie zich nu begeeft beter benutten; waar grote multinationals nog voorzichtig zijn, zijn ondernemers al weer op zoek naar (internationale) uitbreidingsmogelijkheden.

Internationale bekendheid

Uit de resultaten blijkt maar weer eens dat iedere economie grote behoefte heeft aan actieve ondernemers. De Ernst & Young Entrepreneur Of The Year verkiezing zoekt al sinds 15 jaar naar de meest succesvolle ondernemers in Nederland in de categorie Emerging Entrepreneur Of The Year, Accelerating Entrepreneur Of The Year en Master Entrepreneur Of The Year.

Victor Allis, CEO van Quintiq was winnaar in de categorie Accelerating Entrepreneur Of The Year 2008: "De verkiezing tot Entrepreneur of the Year 2008 was een geweldige ervaring. Natuurlijk was ik al jaren samen met alle medewerkers trots op waar we als bedrijf voor staan, maar het winnen van de prijs vertelt je dat buitenstaanders met verstand van zaken, dat ook vinden. Dat is een bijzondere erkenning. De prijs wordt vanwege de wereldwijde bekendheid altijd even genoemd als ik bij een lezing in het buitenland wordt aangekondigd. De award staat ook genoemd op mijn visitekaartje."

Intensief selectieproces

De inschrijvingen voor de vijftiende Entrepreneur Of The Year verkiezing stroomden binnen. Ernst & Young ontving meer inschrijvingen dan ooit en de vakjury koos er daarom voor om maar liefst meer dan twintig kandidaten te nomineren. Peter van den Kommer, CEO van AGU Holding en jurylid: "Als jurylid kijk ik vooral naar de man of vrouw die de onderneming ècht draait. De èchte ondernemer; dat is de entrepreneur die we zoeken. Verder gelden natuurlijk de vaste waarden waar we naar kijken zoals constante groei van omzet en winst, rendement, creativiteit/innovatie, personeelsbeleid en duurzaam ondernemen. Het is ieder jaar weer een spannende strijd om de ware entrepreneur naar boven te halen. Het verschil tussen nummer één en twee zit vaak in een heel klein pluspuntje. Het innovatieve karakter van een onderneming kan zo'n pluspunt zijn."

Wereldwijde verkiezing

De ondernemer die in oktober de master categorie wint, gaat in mei 2011 naar de World Entrepreneur Of The Year verkiezing in Monaco. Aan de verkiezing doen ondernemers uit meer dan 50 landen mee. Afgelopen weekend was Nederlandse winnaar Hans Smit van ApotheekZorg BV in Monaco: "De World Entrepeneur of the Year 2010 Award was een bijzonder inspirerend evenement. Ik kreeg de kans om 50 entrepreneurs, afkomstig uit de hele wereld, te leren kennen. Opvallend was dat de entrepreneurs ingetogen, bescheiden personen zijn, die dagelijks juist bezig zijn met grootse thema's als globalisering, emerging markets, teamwork en verantwoord ondernemen. Diverse entrepreneurs hebben zelfs het niveau bereikt van een wereldspeler, uitgaande van een recente greenfield operatie. Dat maakte op mij een diepe indruk. Ernst? levert met de World Entrepreneur of the Year Award een geweldige bijdrage aan het versterken van de positie van entrepreneurs in de hele wereld. " In Monaco werd Michael Spencer, CEO van ICAP plc, een innovatieve financiële dienstverlener uit Groot-Brittannië, uitgeroepen tot World Entrepreneur Of The Year.