Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 7 juni

Alkmaar, 07-06-2010 o 15.00 uur

Bewoner aangehouden na brand bij woning (tevens homepagebericht)

Zwaag, maandag 7 juni 2010.

Vannacht rond 01.30 uur vatte een bestelbus die stond geparkeerd voor een woning aan de Kostertuin vlam. De vlammen sloegen over naar de schuur voor het huis. De politie heeft omwonenden uit voorzorg geëvacueerd en heeft in de woning gekeken of er nog bewoners waren. Dit was niet het geval. De brandweer heeft het vuur geblust. De bestelbus brandde geheel uit en de woning liep schade op.

Op straat werd de 22-jarige bewoner aangetroffen. Hij was dronken en verward. Gezien enkele sporen in de woning is hij als verdachte van de brandstichting aangehouden. Zijn vrouw en een kind waren op het moment van de brand elders. De verdachte is opgesloten een politiecel in verband met een nader onderzoek.

Gewond na ruzie, verdachte aangehouden

Alkmaar, maandag 7 juni 2010.

Vannacht rond 02.30 uur is bij een ruzie op het Asielzoekerscentrum (AZC) aan de Picassolaan een 30-jarige bewoner met de Mongoolse nationaliteit flink gewond geraakt hij is opgenomen in het ziekenhuis maar is niet in levensgevaar.

De man is vermoedelijk geslagen met een dumpbell (halter) door een 32-jarige landgenoot die ook op het AZC woont. Deze man is door de politie aangehouden en opgesloten in een cel in verband met een nader onderzoek. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag.

Getuige betrapt jongen op poging diefstal bootje

Heerhugowaard, zondag 6 juni 2010.

Rond 14.45 uur betrapte een man een 14-jarige jongen uit Broek op Langedijk op poging tot diefstal van een wit polyester bootje.

De jongen voer met een broer en diens vriendin over het water langs de Westdijk en stapte ter hoogte van de Lampetkan uit. Hij sleepte het bootje, dat op de walkant lag, het water in. Op dat moment greep de getuige in. Hij hield de jongen aan en droeg hem over aan de politie. De jongen is door agenten overgenomen en hij is meegenomen naar het bureau. Hij is hierna heengezonden. De politie wacht nog even af of er een aangifte komt van de poging tot diefstal.

Elke drankrijder is er één teveel

Den Helder, maandag 7 juni 2010.

Jaarlijks overlijdt een groot aantal weggebruikers en raken regionaal zon 300 mensen gewond als gevolg van drank in het verkeer. Daarom controleert de politie in Noord-Holland Noord dagelijks, tijdens geplande controles maar ook tijdens reguliere surveillances op het gebruik van alcohol.

Zondagmiddag en avond heeft de politie in Den Helder een uitgebreide controle gehouden op diverse plaatsen zoals: de Langevliet, de Zanddijk bij de Jan Verfailleweg, het Bernhardplein, de Middenweg en de Ravelijnweg. 500 automobilisten moesten een ademtest afleggen.

Daarbij werden in totaal vier bestuurders betrapt die teveel alcohol hadden gedronken.

Rond 18.00 uur werd op de Marsdiepstraat een 30-jarige automobilist uit Den Helder aangehouden. Hij blies aan het bureau 320 ug/l (tot 220 toegestaan) en kreeg een proces-verbaal.

Rond 18.15 uur liep een 44-jarige automobilist uit Den Helder tegen de lamp op de Middenweg. Hij blies bijna vier maal de toegestane hoeveelheid: 820 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingenomen.

Rond 20.15 uur werd op het Bernhardplein een 48-jarige automobilist uit Den Helder betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 305 ug/l. Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt. Rond 20.45 uur werd op de Ravelijnweg een 48-jarige man in zijn auto betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies maar liefst 930 ug/l en ook zijn rijbewijs werd ingenomen.

In de nacht van zondag op maandag werden controles rijdend voortgezet. Daarbij hebben tussen 00.00 en 05.00 uur nog eens 30 automobilisten meegewerkt aan een blaastest. Zij gingen allen vrijuit.

Dronken man rijdt met scootmobiel te water

Schagen, zondag 6 juni 2010.

Rond 22.30 uur reed een 26-jarige man uit Schagen met zijn scootmobiel in het water langs de Corneliswerverweg. Toen de politie ter plaatse kwam bleek waarom. Hij had teveel bier gedronken. De man is onderzocht door ambulancepersoneel maar kon gewoon mee naar het bureau. Daar saboteerde hij de ademanalyse door te vroeg te stoppen met blazen. Daarom werd zijn rijbewijs meteen ingenomen.

Drankrijder rijdt tegen paal

Heerhugowaard, zondag 6 juni 2010.

Rond 21.30 uur belde een getuige met de mededeling dat deze had gezien dat er een auto op de Middenweg een beweegbare paal van de gemeente had geraakt en beschadigd. De auto werd kort hierna door agenten aangetroffen. Deze werd bestuurd door een 43-jarige man uit Nieuwegein. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies aan het bureau 640 ug/l (tot 220 toegestaan) en moet zijn rijbewijs inleveren.

Booster in brand

Hoorn, maandag 7 juni 2010.

Vannacht rond 03.20 uur ontstond er een brandje in een booster die stond geparkeerd op de vierde verdieping van een flat aan de Astronautenweg. Omdat er veel rook vrij kwam heeft de politie enkele bewoners van naastgelegen appartementen korte tijd geëvacueerd. Eén baby had last van de rook en is even onderzocht in de ambulance. Verder deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De booster raakte geheel vernield en de brandweer heeft het vuur geblust. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Inbraak woning

Den Helder, zondag 6 juni 2010.

Aan het begin van de avond is er ingebroken in een hoekwoning aan de David Panstraat. Terwijl de bewoners even afwezig waren werd de voordeur geforceerd. Het hele huis werd doorzocht. Er zijn twee laptops, wat kleingeld en sieraden weggenomen. Volgens getuigen zijn de daders vertrokken in een auto. Deze staat op naam van iemand elders uit het land. De politie heeft naar de auto uitgekeken maar tot op heden zonder resultaat. Het onderzoek wordt voortgezet.

Tasjesroof

Den Helder, zondag 6 juni 2010.

Rond 16.10 uur is een 82-jarige vrouw die over de Javastraat liep met behulp van een rollator beroofd van haar handtas door een onbekend gebleven jongeman. De vrouw kwam uit de richting van de Middenweg en ging in de richting van de Timorlaan. Ze liep over de fietsstrook links van de weg. Toen ze was gekomen ter hoogte van de Van Galenstraat kwam een jongen haar tegemoet lopen. Hij trok de tas van de vrouw van de rollator af en verdween in de Van Galenstraat. Het zou een jongen van een jaar of 17 oud zijn geweest met een lengte van ongeveer 1,80 meter. Hij was gekleed in een zwarte jas die kwam tot aan zijn knieën. Hij droeg een capuchon over zijn hoofd.

In de tas zat een portemonnee met wat klein geld. Mocht u informatie hebben voor de politie over deze tasjesroof, neem dan contact op met de politie in Den Helder via 0900-8844.

Vrouw gewond bij hooivorkdarten

Nieuwe Niedorp, zondag 6 juni 2010.

Rond 16.00 uur raakte een 31-jarige vrouw uit Alkmaar gewond door een hooivork aan de Terdiek. Ze liep tijdens een spelletje hooivorkdarten per ongeluk in een tand van de hooiviork. De brandweer moest er aan te pas komen om de vork los te knippen met een hydraulische schaar. De vrouw werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar. Ze had ondermeer een verminderde doorbloeding van twee tenen.

Aanrijding met letsel

Zondag 6 juni 2010.

Rond 15.30 uur vond er op de kruising van de Kanaalweg met de Weststraat een aanrijding met letsel plaats tussen een personenauto en een bromfiets.

De 39-jarige bestuurder van de personenauto reed over de Kanaalweg en kwam uit de richting van het Koningsplein. Naast hem in dezelfde richting reed een 17-jarige bromfietsster uit Oudeschild over het (brom)fietspad links naast de weg. De man sloeg op de kruising linksaf om naar de Zeepromenade te gaan. Daarbij zag hij het meisje over het hoofd. Ze botste tegen de auto en schoof over de motorkap. Ze kwam ten val op het fietspad. Haar helm vloog af. Ze had pijn aan haar hoofd en benen en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.