Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - 7 juni 2010

Locaal koeriersbedrijf uit Purmerend gooit hoge ogen in onafhankelijk onderzoek naar koeriersdiensten

Welk koeriersbedrijf komt online het beste tot zijn recht? Die vraag stelde onderzoeksbureau WUA! in opdracht van Web Performance Scan aan veertig studenten. De uitkomst van dit onderzoek is opmerkelijk. Op de bovenste plekken, tussen alle grote reuzen, prijkt één locale en relatief kleine speler: Global Courier.

Aan het onderzoek deden veertig studenten mee in de leeftijd van 19 tot 33 jaar. Zij kregen de volgende casus overhandigd: 'Je bent office manager en zoekt een koeriersdienst die voor jou ongeveer dertig tot veertig pakjes per dag kan versturen naar alle ondenkbare bestemmingen.' De respondenten kregen vervolgens twee uur de tijd om naar een geschikte aanbieder te zoeken, waarbij ze vragenlijsten invulden over de gevonden websites. In totaal werden 77 websites beoordeeld op onder andere gebruiksvriendelijkheid en vormgeving.

De eerste drie plaatsen gingen naar de .com sites van de grote spelers TNT, FedEx en DHL. Ook de .nl variant van DHL staat genoteerd in de top 5. Verrassend is echter de nummer twee .nl site in het lijstje: Global Courier. Dit locale koeriersbedrijf uit Purmerend onder leiding van Patrick Klooster staat op de zesde plaats in de lijst. Opmerkelijk is ook dat het relatief onbekende globalcourier.nl beter scoort dan tntpost.nl

Patrick Klooster: 'Toen ik de onderzoeksresultaten zag was ik aan de ene kant blij verrast en aan de andere kant voelde het ook als een bevestiging dat wij op de goede weg zitten. Wij krijgen dagelijks complimenten van onze klanten. Daar hoef je geen grote reus voor te zijn. Persoonlijke en flexibele dienstverlening wordt door onze klanten juist extra gewaardeerd. '

Over Global Courier
Global Courier, opgericht door Patrick Klooster in 1991, is sinds 1996 grondlegger en aandeelhouder van SnelNed. Bij deze organisatie zijn 37 hoogwaardige koeriersdiensten aangesloten die allemaal bereid zijn een stapje harder te lopen om uw zendingen op tijd en op de juiste locatie af te leveren.


---



Ingezonden persbericht