Nederlander wil online stemmen

07/06/2010 15:33

BNP Paribas

Zowel jongeren als ouderen willen vanuit huis hun stem kunnen uitbrengen

Amsterdam - Meer dan de helft van de Nederlanders wil online stemmen. Dit concludeert BNP Paribas, 'the bank for a changing world', naar aanleiding van een onderzoek naar verandering dat Blauw Research onlangs voor de bank heeft uitgevoerd. Het onderzoek toont ook aan dat zowel jongeren, mensen van middelbare leeftijd als ouderen dit vinden. Opvallend hierbij is het relatief lage percentage ouderen dat aangeeft niet online te willen stemmen. Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat relatief meer mannen online willen stemmen dan vrouwen.

Slechts 17% van de ouderen wil niet online stemmen. Bij jongeren is dit 19,2% en bij mensen van middelbare leeftijd 20,4%. Deze resultaten kwamen naar voren bij het onderzoek naar verandering en politiek en zijn onderdeel van een onderzoek van BNP Paribas naar de veranderingsgezindheid, veranderingsbehoefte en het belang van verandering voor de Nederlander.

Nederlander wil graag vaker invloed uitoefenen op landelijke politiek

Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat het vertrouwen in de Nederlandse politiek laag is, terwijl Nederlanders zich wel afhankelijk voelen van de politiek. Een behoorlijk aantal Nederlanders zou graag vaker invloed uitoefenen op de politiek. De Nederlanders die vinden dat de politiek veel invloed heeft op hun dagelijks leven willen vaker zelf invloed kunnen uitoefenen op de politiek.


- einde -

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.bnpparibas.nl