Politie Hollands Midden

Alphen - Belediging, bedreiging en hevig verzet

Alphen aan den Rijn, 07-06-2010 o De politie heeft zondagnacht 6 juni, omstreeks 05.45 uur, een 30-jarige man uit Tilburg aangehouden op verdenking van het bedreigen en beledigen van agenten.

Agenten kregen van de meldkamer de opdracht om naar het Marsdiep te gaan. Daar zou een man in een witte auto rondjes aan het rijden zijn waarbij hij telkens met piepende banden zou remmen. Ter plaatse zagen ze een witte auto stilstaan, met de portier open.

De man die er naast stond was opgefokt en niet voor rede vatbaar. Hij was mogelijk onder invloed van alcohol. De agenten die hem aanspraken moesten het bezuren. Hij beledigde en bedreigde hen. Hierop besloten de agenten heb aan te houden.

De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Meerdere agenten waren nodig om hem in bedwang te krijgen. Uiteindelijk kon hij overgebracht worden naar het politiebureau. Op het politiebureau bleek dat zijn rijbewijs was ingetrokken. Hij wilde geen ademanalyse doen, maar gaf hij in zijn verklaring wel aan gedronken te hebben. De verdachte is in verzekering gesteld gedurende het verdere onderzoek.