Duits-Nederlandse Handelskamer

Dick de Boer is de nieuwe DNHK-voorzitter

Zeist, 4 juni 2010

Dick de Boer, directeur Bloemers Nassau Groep, is de nieuwe voorzitter van de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK). De Boer nam deze toppositie binnen de DNHK tijdens de algemene ledenvergadering in Zeist op 4 juni 2010 over van Kurt Döhmel, voormalig voorzitter van de directie Deutsche Shell Holding GmbH. Döhmel blijft volgens bestuursbesluit vicevoorzitter van de DNHK.

De algemene ledenvergadering koos aanvullend in het bestuur: Ab van der Touw, Voorzitter Raad van Bestuur Siemens Nederland N.V., Den Haag, Hans Peter van der Horst, Partner KPMG Düsseldorf, Hans Smits, President-directeur Havenbedrijf Rotterdam N.V., Rotterdam, Jan-Christiaan Koenders, Algemeen Directeur BMW Groep Nederland, Rijswijk, en Dr. Jochen Weise, Mitglied des Vorstandes E.ON Ruhrgas AG, Essen.

Tot ereleden van het bestuur werden benoemd: Mr. Drs. Marnix Krop, Ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden, Berlijn, evenals Karl H. Krämer, Geschäftsführender Gesellschafter Karl Krämer Verlag Stuttgart, Stuttgart, die vanaf 1975 de DNHK als bestuurslid heeft ondersteund.

In aansluiting aan de ledenvergadering vond een podiumdiscussie plaats met als thema "Sport en economie". De panelleden Rob de Leede, Press officer KNVB, en Nico de Vries, bestuurslid van de DNHK en vice-voorzitter Raad van Bestuur Koninklijke BAM Groep nv, discussieerden onder leiding van Evert ten Napel over The HollandBelgium Bid 2018/2022.

Vanaf 19.00 uur vierde de Nederlands-Duitse Handelskamer met meer dan 500 bezoekers op Slot Zeist haar vierde Zomerfeest. Onder het genot van livemuziek en een buffet kwamen de leden van de Handelskamer, Duitse dochterondernemingen en Nederlandse bedrijven in een feestelijke ambiance met elkaar in gesprek.

Meer informatie en een compleet overzicht van het DNHK-bestuur is hier te vinden.

Contact: Emmy Steenvoort, tel.: 0031 (0)70 3114 136, e-mail: e.steenvoort(at)dnhk.org