Nederlandse jazzband Raw Kandinsky wint Brussels Jazz Concours

07/06/2010 16:29

In'tent Dordrecht B.V.

Op 28, 29 en 30 mei werd de Brussels Jazz marathon gehouden in Brussel. Daarin opgenomen was de XL jazz contest voor jonge jazz musici.

De Nederlandse 4- mans formatie Raw Kandinsky: Quirijn Vos trompet (19 jaar), Johan de Pue (gitaar), Martin Masakowski Contrabas (19 jaar) en Tijn Jans drums (20 jaar) zijn de winnaars geworden van het concours XL Jazz. De moderne jazz die zij ter gehore brengen is door hen zelf gecomponeerd. Alle vier de muzikanten studeren op het conservatorium in Rotterdam.

De eerste prijs was een optreden op zondag 30 mei op de Grote Markt in Brussel en een optreden in juli 2010 in Barcelona tijdens het Barcelona Internationale jazzfestival.

Al eerder heeft de band prijzen gewonnen, namelijk:


- In 2009 bij Blue Note platenmaatschappij: een demo op de bluenote website.


- Ze waren finalisten in het zomerterras concours in Vlaardingen in 2009.

Quirijn Vos heeft o.a. les van Eric Vloeimans en recent volgde hij les in New York bij Marvin Stamm, de trompettist van Frank Sinatra. Ook speelde hij vorig jaar nog op het North Sea Jazz met Maria Schneider en Rick Margitza (www.myspace.com/quirijnvos).

Tijn Jans heeft o.a. les van Hans van Oosterhout en speelt regelmatig met o.a. Eric Boeren (www.myspace.com/tijnjans).

Martin Masakowski komt uit New Orleans en studeert nu in Nederland bij o.a. Hein van de Geijn. Recent speelde hij nog met Brian Blade (www.myspace.com/martinmasakowski).

Johan de Pue, afkomstig uit België, heeft les van o.a. Ed Verhoeff en heeft recent ook les gehad van Philip Catherine (www.myspace.com/johandepue).

Tijn Jans, Martin Masakowski en Quirijn Vos zijn tevens te horen op het North Sea Jazz festival dit jaar in de Codarts Bigband o.l.v. Adrian Maers.

Raw Kandinsky speelt 25 juni a.s. in Cafe Sound in Brussel, 8 juli op het Gents Jazz festival en 21 juli tijdens de Gentse Feesten.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.