Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

WWI-geld biedt kansen voor wijken

Voor de wijken Oud Crooswijk, Nieuw Crooswijk en Rubroek is geld beschikbaar vanuit de zogenoemde WWI-regeling. Deze landelijke regeling bestaat sinds 2008 en is bedoeld om op het gebied van wonen, werken en integratie aan wijken die het nodig hebben een impuls te geven. De deelgemeente Kralingen-Crooswijk heeft voor de uitvoering van de regeling in nauwe samenwerking met de woningcorporaties PWS en Woonstad het WWI Actieprogramma opgesteld.

WWI-aanpak in deze deelgemeente bestaat uit financiering van projecten die de kwaliteit van de wijk bevorderen en uit het stimuleren van bewonersinitiatieven. Voor dit laatste onderdeel is de actie Mijn wijk, Crooswijk in het leven geroepen. Bewoners kunnen ideeën indienen die hun wijk mooier, aangenamer of veiliger maken. Van muurschildering tot jazzconcert en van kinderpersclub tot het aanlichten van een gemaal; allemaal ideeën die gehonoreerd en inmiddels uitgevoerd zijn.

WWI-projecten
Naast de bewonersinitiatieven gebruikt de deelgemeente het WWI-geld om een aantal projecten te realiseren. Kansarme groepen krijgen een extra stimulans om bijvoorbeeld beter te integreren en te participeren of de weg te vinden naar een betere opleiding of werk. Ook projecten die de veiligheid en de leefbaarheid in de wijk vergroten worden ondersteund.

Activiteiten
Wat zijn deze projecten of activiteiten? Een aantal voorbeelden. De betere programmering van het Schuttersveld, zodat er voor jong en oud een mooi programma-aanbod ligt; het Meidenhuis, waar meiden tussen 12 en 18 jaar terecht kunnen om mee te doen aan allerlei activiteiten onder begeleiding van een jongerenwerker; het project Watch Out dat werkloze jongeren deel laat nemen aan een leerwerktraject om opgeleid te worden tot beveiliger. Maar ook het opknappen van de Rottekade en aantal activiteiten rondom de Rotte op het gebied van ontspanning en kunst en cultuur.
Dit is een greep uit het hele programma, maar stuk voor stuk projecten die bijdragen aan een veilige leef- en werkomgeving voor de bewoners van Kralingen-Crooswijk.

Uitgelicht
Om u meer informatie over de projecten te geven wordt regelmatig op deelgemeentepaginas een van de projecten of bewonersinitiatieven in de schijnwerpers gezet. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de deelgemeente.