Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Zandvlakte Nieuw Crooswijk wordt zomerse bloemenzee

Het gedeelte van het Wandeloordgebied in Nieuw Crooswijk waar nog niet gebouwd wordt, krijgt deze zomer kleur en fleur.

Dinsdag 1 juni is de wens van een aantal bewoners van Nieuw Crooswijk, een Bloemenzee op het Wandeloordgebied, uitgevoerd. Carla Feijen, initiatiefneemster en lid van de leefbaarheidsgroep Crooswijksebocht en Koepel, heeft het eerste stuk kale vlakte langs de Kerkhoflaan ingezaaid. Het hele gebied is inmiddels ingezaaid met veldbloemen, waaronder korenbloemen en klaprozen.

Carla Feijen opperde tijdens een van de vergaderingen van de Koepel Nieuw Crooswijk het plan om de kale vlakte in te zaaien en daarmee de uitstraling van dit gebied te verbeteren. De Koepel is het informatieplatform voor bewoners van Nieuw Crooswijk over de herstructurering en komt eens in de zes weken bij elkaar. Ook in de verschillende Leefbaarheidsgroepen en Buurtgroep kwam de wens van de bewoners om de kale vlakte in te zaaien met een bloemenmengsel dat geschikt is voor dit terrein, zodat er de komende zomer een prachtige bloemenzee ontstaat. De Ontwikkel Combinatie Nieuw Crooswijk (OCNC), eigenaar van de grond, was zeer positief over het initiatief. De deelgemeente Kralingen-Crooswijk maakte het initiatief financieel mogelijk.

Over enkele maanden volop bloemen
De deelgemeente Kralingen-Crooswijk heeft dit bewonersinitiatief omarmd en geld beschikbaar gesteld voor de uitvoering. De werf Kralingen-Crooswijk van Gemeentewerken Rotterdam kreeg opdracht om het initiatief uit te voeren. Het gaat om het bouwterrein dat begrensd wordt door de Kerkhoflaan, Rusthoflaan en Paradijslaan. De grond is eerst gelijk gemaakt en daarna ingezaaid en het zaad ingeharkt, zodat het niet weg kan waaien. De verwachting is dat over een paar weken de vlakte al groen zal kleuren en over enkele maanden volop in de veldbloemen staat.

Carla Feijen zaait het eerste bloemenzaad uit over de kale vlakte van het Wandeloordgebied aan de Kerkhoflaan. (Foto: deelgemeente)