Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Continuering opvoedingsondersteuning

Ouders zijn zelf verantwoordelijk voor het opvoeden van hun kinderen, maar daar waar mogelijk draagt de deelgemeente bij aan de kansen van kinderen in de samenleving.

Vorig jaar is ervoor gekozen om de opvoedingsondersteuning uit te breiden. Het nieuwe dagelijks bestuur heeft besloten deze ondersteuning aan ouders in 2010 te continueren met een structurele en incidentele subsidie aan de Van Veldhuizen Stichting. Hierdoor kan de stichting doorgaan met het preventief en laagdrempelig bieden van informatie en advies in de twee Twinkeltje vestigingen in Kralingen-Crooswijk en op locatie.

Twinkeltje
Twinkeltje is een opvoedwinkel waar ouders en opvoeders dagelijkse kunnen binnenlopen met vragen over de opvoeding van hun kind. Voor vragen die niet meteen te beantwoorden zijn, is er er een opvoedspreekuur bij de pedagoog. Voor dit spreekuur is een (telefonische) afspraak nodig. Ook organiseert Twinkeltje regelmatig themabijeenkomsten over allerlei opvoedkundige onderwerpen. In Twinkeltje Crooswijk is bovendien een speel-o-theek gevestigd, waar ouders van kinderen van 0 tot 4 jaar voor een gering bedrag speelgoed voor hun kinderen kunnen lenen.

Opvoedwinkel Twinkeltje is gevestigd aan de Crooswijkseweg 125A en de Goudse Rijweg 41.In De Esch worden op basisscholen De Esch en De Watertoren opvoedspreekuren georganiseerd. Voor openingsdagen en tijden: www.twinkeltje.info.

Opvoedwinkel Twinkeltje aan de Goudse Rijweg 41 in Kralingen werd begin dit jaar officieel geopend. (Foto: Karin Oppelland)