Gemeente Doetinchem

Persbericht, 7 juni 2010

Project Sporten in de Wijk gestart met hockey

Vanaf 3 juni kan de jeugd van de basisschool met het project Sporten in de Wijk gaan hockeyen. Vier weken lang wordt er in de wijken Overstegen, Noord, De Huet en De Hoop hockey aangeboden. Kinderen die mee willen doen hoeven alleen maar op tijd op de aangekondigde locatie te zijn, meedoen is gratis.

Het project vindt plaats in samenwerking met de gemeente Doetinchem, Wijkwerk en Sport United. Doelstelling van het project Sporten in de Wijk is om alle Doetinchemse kinderen en jongeren de gelegenheid te geven om te sporten in de omgeving van hun woning. Er wordt een uitdagend activiteitenprogramma opgesteld. De organisatoren van Sporten in de Wijk verwachten dat het initiatief ertoe bijdraagt dat meer jongeren vaker gaan sporten.

De aankomende weken wordt er door de jeugd van de basisscholen hockey gespeeld in de vier wijken. De hockeyclinics worden verzorgd door DHC, de Doetinchemse Hockey Club. Op 3 juni hebben zij de eerste clinic al gegeven op het sportveld van Park Overstegen voor de jeugd uit Overstegen. De volgende hockeyclinics zijn op donderdag 10, 17 en 24 juni. De clinic begint om 15.30 uur en duurt tot 17.00 uur.

Op 10 juni wordt er hockey gegeven in wijk Noord op het schoolplein van basisschool t Palet. In wijk De Hoop staan we op 17 juni op het sportveld naast de Canadaschool en op donderdag 24 juni staan we op het multiveld de Huet achter wijkcentrum De Zuwe voor de kinderen van wijk De Huet. Kinderen die mee willen doen, dienen hun sportkleren mee te nemen. De Doetinchemse Hockey Club heeft voldoende sticks en ballen voor iedereen die mee wil doen!