Politie Hollands Midden

Katwijk, Rijnsburg - Meerdere aangifte tegen Duitser

Katwijk, Rijnsburg, 07-06-2010 o De politie heeft op zondag 6 juni, omstreeks 17.20 uur, een 26-jarige man uit Wuppertal (Duitsland) aangehouden. De man wordt verdacht van het rijden onder invloed van drugs, bedreiging en diefstal van gereedschap. Meerdere personen hebben aangifte tegen hem gedaan.

Rond 16.10 uur kreeg de politie een melding van een getuige die vanaf het hockeyveld aan de Krom in Katwijk zag dat een auto over het fietspad reed en hekken omver reed. Kort daarna ontving de politie een tweede melding. Een auto stond vast in het zand op een bouwterrein nabij de Christinalaan in Rijnsburg. De politie ging ter plaatse en alles wees erop dat het om de auto ging die eerder de hekken omver had gereden. De auto was namelijk aan de voorkant beschadigd en voldeed aan de omschrijving die de eerste getuige had doorgegeven.

Op het moment dat de politie bij de auto stond, kwam er een omstander aanlopen die vertelde dat de bestuurder van de auto over de Valkenburgerweg liep. Tegelijkertijd kwam er een andere man aanlopen, die vertelde dat de bestuurder in zijn huis aan de Valkenburgerweg was geweest en zijn tuingereedschap had vastgehouden. Later bleek dat de man ook tuingereedschap had meegenomen. De bewoner wilde graag aangifte doen. De politie ging achter de verdachte aan. Bij het zien van de politie ging de 26-jarige verdachte ervandoor. Een bewoonster aan de Valkenburgerweg rende achter de man aan, maar staakte de achtervolging toen de man haar bedreigde met het tuingereedschap. Zij wilde ook aangifte doen.

De politie zette de achtervolging voort en kwam uit bij een achtertuin aan de Oegstgeesterweg. De verdachte had zich verstopt in de schuur die in de tuin stond. De man werd aangehouden. Hij bleek een busje pepperspray bij zich te hebben.

Op het politiebureau gaf de man toe verdovende middelen gebruikt te hebben en dus onder invloed te hebben gereden. De auto waar hij in had gereden, verklaarde hij gestolen te hebben in Duitsland. Hij had andere kentekenplaten op de auto bevestigd. De eigenaar van de auto is geïnformeerd door de Duitse politie en heeft diezelfde avond nog aangifte gedaan. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.