Politie Hollands Midden

Leiden - Ontploffing na strooien aluminiumpoeder over barbecue

Leiden, 07-06-2010 o De politie kreeg op vrijdag 4 juni omstreeks 19.15 uur de melding dat er een barbecue ontploft was aan de Meerburgerstraat. De bewoner besloot wat aluminiumpoeder over de barbecue heen te strooien toen deze niet goed wilde branden. Een ontploffing was het gevolg.

De bewoner raakte gewond aan zijn hand en werd naar het ziekenhuis gebracht. Ook zijn vrouw werd met gehoorbeschadiging naar het ziekenhuis gebracht.

De politie kwam ter plaatse en trof in de schuur nog een behoorlijke hoeveelheid aluminiumpoeder aan. Dit kan in combinatie met andere stoffen gevaarlijk zijn en daarom werd besloten om de schuur te ruimen. De politie zal een milieuproces-verbaal opmaken.

Barbecue verstandig De politie waarschuwt bewoners om bij het aanmaken van de barbecue geen brandgevaarlijke stoffen te gebruiken. Het gevolg hiervan kan een chemische reactie zijn waarbij u en directe omstanders ernstig gewond kunnen raken. Het gebruiken van spiritus heeft in het verleden ook al menig keer een onverwachte steekvlam veroorzaakt, waardoor familieleden of andere gasten die uitgenodigd waren voor een barbecue gewond raakten.