Politie Gelderland-Zuid

Motoren te hard; vier rijbewijzen ingevorderd

Groesbeek, Berg en Dal, 07-06-2010 o De politie heeft zondagmiddag van vier motorrijders het rijbewijs ingenomen. Zij werden door een motoragent betrapt met een veel te hoge snelheid en werden op de Oude Kleefsebaan tot stoppen gedwongen.

De vier coureurs, een 34-jarige man uit Grave en een even oude man uit Escharen, een 43-jarige man uit Escharen en een 42-jarige man uit Uden werden opgemerkt door een motoragent op de Cranenburgsestraat in Groesbeek. Zij draaiden het gas open en reden op sommige gedeelten met 160 km/u over de Molenweg, Nieuweweg en de Zevenheuvelenweg.

De motoragent kon hen maar net bijhouden. Op sommige gedeelten werd zelfs 190 km/u gemeten. Uiteindelijk kon de motoragent hen laten stoppen. Na correctie krijgen zij alle vier een bekeuring voor 168 km/u terwijl op alle wegen 80 km/u geldt. Na overleg met justitie kregen de 34- en 43-jarige man uit Escharen hun rijbewijs weer terug. Zij hadden nog geen verleden op het gebied van snelheid. Van de andere twee verdachten zal justitie bepalen wanneer zij hun rijbewijs weer terugkrijgen. (14)

Laatst gewijzigd 07-06-2010 16:55 | © Regio Gelderland-Zuid |