Gemeente Halderberge


Jeugdbrandweergroep zoekt junioren 12-14 jaar

De Jeugdbrandweergroep Halderberge van het cluster Mark en Dintel is op zoek naar jongens en meisjes tussen 12 en 14 jaar om het team van junioren te versterken. Ben jij geĂŻnteresseerd in de brandweer of hulpverlening dan is dit de kans om je aan te melden. We willen met de nieuwe opleiding starten in september 2010.

Oefenen voor later

In Nederland zijn bijna 150 jeugdbrandweerkorpsen actief. In deze korpsen worden jongens en meisjes tussen 12 en 18 jaar verschillende onderdelen van het brandweervak geleerd. Het is de bedoeling dat een aantal van de jongeren op termijn doorstroomt naar de vrijwillige- of beroepsbrandweer. In het programma van Stichting Jeugdbrandweer staan o.a.:

* oefeningen

* theorieavonden

* uitstapjes naar bijvoorbeeld brandweerkazernes
* regionale en landelijke wedstrijden
Verschillende jeugdbrandweerkorpsen nemen het tegen elkaar op in het bestrijden van brand (vanzelfsprekend geen echte brand)!

Neem een kijkje!

De Jeugdbrandweergroep Halderberge heeft elke 14 dagen op donderdagavond tussen 19.15 uur en 21.15 uur haar oefenavond. Als je belangstelling hebt, bezoek dan de brandweerkazerne aan de Vaartweg 32a te Oudenbosch om een indruk te krijgen van de verschillende activiteiten. Daarvoor neem je contact op met Piet Frijters, telefoonnummer: 06-22450788 of 06-22298130.

Aanmelden

Je kunt je voor deelname aan de Jeugdbrandweertgroep ook direct aanmelden door het aanvragen van een aanmeldingsformulier bij:

Leon van de Kar,
Brandweer Midden en West Brabant.
Cluster Mark en Dintel, Plaza 1b, 4782 SL, Moerdijk. Telefoonnummer: 0168-384043
E-mailadres: leon.van.de.kar@brandweermwb.nl