Gemeente Rotterdam

verwijderen van graffiti, ook bij huiseigenaren

07 juni 2010 | Deelgemeente Hoogvliet | nieuwsbericht

De Roteb verwijdert in samenwerking met deelgemeente graffiti. Graffiti is letterlijk en figuurlijk een smet op de openbare ruimte. Graffiti? Doe aangifte!

De bekladding, opschriften en tekeningen zijn zonder toestemming op bijvoorbeeld muren aangebracht en horen niet thuis in het straatbeeld. De Roteb heeft van het gemeentebestuur de opdracht gekregen om alle graffiti te verwijderen. Niet alleen van energiehuisjes, bushokjes en straatmeubilair, maar ook van muren, of het pand nu in het bezit is van de overheid, een woningcorporatie of een particulier. Let op: het gaat hier om graffiti in de buitenruimte, die zichtbaar is vanaf de openbare weg. Dus niet om graffiti in paden, brandgangen portieken enzovoort.

Doe aangifte!
We willen de wijken schoon van graffiti maken én schoon houden. Daar hebben we uw hulp bij nodig. Ontdekt u in uw buurt een nieuwe uiting van graffiti, geef dit dan gelijk door aan het algemene telefoonnummer van de gemeente Rotterdam: 14 010. Geef er a.u.b. de exacte locatie bij aan.

Nieuw aangebrachte graffiti zal steeds zo snel mogelijk verwijderd worden. Is de graffiti aangebracht op uw eigendom? Doe dan ook aangifte bij de politie.