FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: werknemers Hanos Zwolle willen respect en waardering

Morgen overhandigt vakbond FNV Bondgenoten namens de Hanos-werknemers een petitie aan de heer Westera, vestigingsdirecteur bij Hanos Zwolle. De werknemers vragen hierin om respect en waardering. Ze roepen hun werkgever tevens op om met de vakbond te gaan praten over de toepassing van de cao Groothandel in Levensmiddelen (GIL).

Arie van der Pijl, bestuurder FNV Bondgenoten: "Het rommelt al tijden bij Hanos en het aantal voorbeelden van intimidaties richting werknemers neemt toe. Bijvoorbeeld als een werknemer niet flexibel genoeg is voor wat betreft zijn werktijden, loopt hij het risico dat zijn contract niet wordt verlengd."

In de petitie vragen de werknemers hun werkgever normale omgangsvormen in ere te herstellen binnen Hanos. Daarnaast willen ze dat het afronden van werkzaamheden na een normale werkdag - het zgn. afhelp-halfuurtje
- wordt beloond en dat ze inzage krijgen in hun overuren. De werknemers vinden dat Hanos bereid moet zijn overleg te voeren over toepassing van de GIL-cao dan wel over een gelijkwaardig arbeidsvoorwaardenpakket.

Bij Hanos Zwolle werken circa 100 mensen. De petitie is tevens ondertekend door werknemers van vestigingen in Apeldoorn, Groningen, Amsterdam, Heerenveen en Nijmegen. In totaal heeft een derde van de werknemers van de benaderde vestigingen zijn handtekening gezet. De petitie is vorige week in Apeldoorn overhandigd en vanmiddag in Nijmegen.