Woonbond


07-06-2010

Namaakeditie van de Volkskrant schrijft ook over de Woonbond

Op 36 treinstations in Nederland zijn vandaag 109.000 Volks-kranten uitgedeeld. Het is een namaakeditie van de Volkskrant met daarin fictieve artikelen over actuele onderwerpen. Het is een eenmalige actie van het collectief Zo kan het ook.

'Wij willen een aanzet geven tot een sociale, duurzame en rechtvaardige wereld, verklaart woordvoeder Marcel Bolech. Lezers moeten geïnspireerd raken. Het idee om een krant en een website na te maken, komt van de Amerikaanse Yes-men die vorig jaar een eigen versie uitbrachten van de New York Times. De activisten die de krant maakten, willen twee dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen laten zien hoe het nieuws er ook uit zou kunnen zien. 'Ging de verkiezingscampagne, van links tot rechts, bijna alleen over de vraag wie het meest kan bezuinigen, wij laten zien dat een sociale, duurzame en rechtvaardige samenleving mogelijk is', schrijven zij in een persbericht.

De krant opent met het grote nieuws dat er een wereldwijd klimaatakkoord is gesloten. Op pagina 2 komt het CPB terug op haar doemscenarios met nieuwe berekeningen en kopt de krant 'Defensie ontwapent zichzelf'. Op economiepagina 12 staat een artikel over de hypotheekrente-aftrek: 'CDA, VVD, PVV maken unieke draai na actie achterban'. In dat artikel wordt melding gemaakt van het Huurdebat van de Woonbond afgelopen vrijdag, dat ertoe geleid zou hebben dat specialisten van CDA, VVD en PVV dit weekende door hun achterban werden bestookt met tienduizenden woedenede telefoontjes over hun stugge vasthouden aan de hypotheekrenteaftrek.

Zie hier de link naar de website van de namaakeditie van de Volkskrant.

Zie het origineel