NEN


ISO normen voor psychological assessments

maandag 7 juni 2010, 12:02

NEN, de ISO normontwerpen voor psychological assessments zijn gepubliceerd. U kunt gedurende vijf maanden de normen online inzien en uw commentaar indienen.

Op internationaal niveau zijn de commissieleden tot overeenstemming gekomen. Nu is het voor alle geïnteresseerden mogelijk om de ontwerpnormen te bekijken en uw inbreng te geven. Stuur een verzoek naar arbeid@nen.nl om uw persoonlijke inloggegevens aan te vragen. U kunt daarmee de normontwerpen bekijken en NEN laten weten wat u er van vindt.

Om welke normen gaat het?
ISO 10667-1 Assessment service delivery - procedures and methods to assess people in work and organizational settings - Part 1: Requirements for service providers.
ISO 10667-2 Assessment service delivery - Procedures and methods to assess people in work and organizational settings - Part 2: Requirements for the client.

Deze normen zijn hét middel om een juiste keuze te maken als u een assessmentopdracht wilt gaan plaatsen. Dit kan gaan om assessments voor (toekomstige) medewerkers of om assessments op groeps- of organisatieniveau. De normen helpen bij het uitzetten van de opdracht, de keuze van het adviesbureau en de uitvoering. Ook gaat de norm in op belangrijke zaken als inzien van adviezen en bewaren van de gegevens. Kortom, een norm die een professionele aanpak van de assessments voorstaat en u helpt om de juiste keuze van een adviesbureau te maken. De norm gaat dus vooral in op de dienstverlening.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met NEN Arbeid, Stephanie Jansen, arbeid@nen.nl of 015 - 2 690 357.
zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
ISO/DIS 10667-2:2010 Ontw. en (Norm) ISO/DIS 10667-1:2010 Ontw. en (Norm)