Project Gemeente Westland


Situatie Westlandse kust veranderd

Publicatiedatum: 07-06-2010

De provincie Zuid-Holland, gemeente Westland en de Reddingsbrigades van 's-Gravenzande en Monster gaan ook deze zomer de strandbezoekers wijzen op de gevaren bij het in zee gaan.
De situatie langs de Westlandse kust is door de opspuitingen in de afgelopen tijd aanzienlijk veranderd. Vorig jaar werd het strand voor 's-Gravenzande verbreed, dit jaar was het strand van Ter Heijde aan de beurt. Hiermee is de kustversterking voor Westland nagenoeg afgerond. Door het aanbrengen van zand zijn de strekdammen verdwenen en is er sprake van verschillen in diepte. Er zijn zwinnen en muien ontstaan, die ook weer voortdurend veranderen. Reden voor de beide Reddingsbrigades de situatie op de voet te volgen.

Tips van de Reddingsbrigades:

* Let erop dat de koppen van de dammen voor de kust van 's-Gravenzande bloot komen te liggen. Dit kan gevaar opleveren voor zwemmers.

* Houd de toegangswegen vrij voor de hulpdiensten. Plaats dus alleen fietsen op plekken die daar voor bestemd zijn.
* Houd de waarschuwingsborden van de Reddingsbrigades in de gaten.
* Meld onveilige situaties bij de Reddingsbrigade.

Om de strandbezoekers zo goed mogelijk te informeren over de nieuwe situatie worden diverse voorlichtingsmiddelen ingezet. Zo zijn bij de strandopgangen borden geplaatst met waarschuwingen en verspreiden de Reddingsbrigades flyers met informatie. Op de websites van de brigades (www.reddingsbrigade.com en www.rbmonster.nl) wordt de meest actuele stand van zaken weergegeven. Ook op de websites van de provincie www.zuid-holland.nl/zwemwater vindt u de nodige informatie.