Ingezonden persbericht



- Derde editie NCCE in 2010 -
Nationaal Congres Citymarketing en Evenementen
naar Haarlem

De derde editie van het Nationaal Congres Citymarketing en Evenementen (NCCE) wordt volgend jaar gehouden in de gemeente Haarlem. De theatrale omgeving van de statige Philharmonie is maandag 7 juni 2010 het decor van het NCCE. De gemeente Haarlem en Citymarketing Haarlem zijn gastheer van het congres. Het Nationaal Congres Citymarketing en Evenementen is na succesvolle afleveringen in Utrecht en Dordrecht inmiddels een jaarlijkse traditie geworden.

Tijdens het congres komen wetenschappelijke en praktische invalshoeken aan bod op het vakgebied van citymarketing en evenementen. Bijzondere aandacht is er voor de ontwikkelingen in middelgrote en kleinere gemeenten, en handzame tips en adviezen voor de opzet van beleid en organisatie op dit terrein. Naast een aantal keynote speakers, wordt in deelsessies meer specifiek en praktijkgericht ingegaan op de materie.
Het congresthema van 2010 is " Wat levert citymarketing op?" In de ochtend verzorgt de gemeente Haarlem een bijzonder gastenprogramma.

Citymarketing is "top of mind" bij steeds meer gemeenten. Gemeenten en regio's steken steeds meer energie en budget in het aantrekken en binden van inwoners, bedrijven, en bezoekers. Ook middelgrote en kleinere gemeenten hebben citymarketing omarmd.

Dit bleek uit het onderzoeksrapport "De organisatie van citymarketing en evenementen bij gemeenten" dat afgelopen juni werd gepresenteerd. In samenwerking met: De bureaus BV De Nieuwe Aanpak en Respons hebben het initiatief genomen voor de organisatie van het NCCE. Komend jaar is Haarlem als congreslocatie gekozen. "We hebben inmiddels een lijst van gemeenten die zich kandidaat stellen als gastgemeente voor het NCCE", aldus Thom Ummels directeur BV De Nieuwe Aanpak. "De keuze is voor 2010 op Haarlem gevallen, omdat het een gemeente is waar veel ontwikkeling en beweging is op het gebied van citymarketing en evenementen als onderdeel hiervan. Daarnaast biedt Haarlem een sfeervolle congreslocatie in een gastvrije omgeving. De stad kreeg onlangs zelfs het predicaat "Meest gastvrije stad van Nederland".

Het NCCE 2010 is gericht op het brede werkveld dat direct of indirect met citymarketing en evenementen te maken heeft. Dit kunnen ambtenaren en bestuurders van gemeenten en regio's, citymarketeers en evenementenorganisatoren zijn,maar ook ondernemers, adviesbureaus en organisaties en instellingen op cultureel, onderwijs- en sportgebied. De aanmelding voor het NCCE 2010 is opengesteld via de website www.citymarketing-evenementen.nl


Noot voor redacties
Noot voor de redactie -

Ingezonden persbericht