Ingezonden persbericht


Metalveteranen Megadeth in juni naar 013

Megadeth komt naar Nederland. De thrashmetal-legende rond zanger/gitarist Dave Mustaine staat op maandag 7 juni voor een exclusieve clubshow in 013 Tilburg. Het is een druk jaar voor deze Amerikaanse veteranen; komende zomer toert de groep met die andere grote vakbroeders Metallica, Slayer en Anthrax door Europa, maar gelukkig heeft de band rond zanger en gitarist Dave Mustaine ook nog ruimte in de agenda voor wat intiemere clubshows.

Megadeth is één van de Grote Vier namen binnen de thrash metal. Samen met Metallica, Slayer en Anthrax is de Amerikanse band de belangrijkste harde act in de jaren '80. De groep, opgericht door Dave Mustaine nadat de gitarist in 1983 uit Metallica is gezet, debuteert in 1985 met het snoeiharde 'Killing Is My Business... And Business Is Good!' Mustaine kampt echter met drank- en drugsproblemen wat een echte doorbraak hindert.

Pas in de jaren '90 ontworstelt de groep zich aan de underground en weet men met 'Countdown To Extinction' het grote publiek te bereiken. Met 'Youthanasia' en 'Cryptic Writings' consolideert Megadeth het succes. In 2002 lijkt plotseling het doek te vallen als blijkt dat Dave Mustaine een ernstige zenuwblessure in zijn hand heeft. Hij kampt daarnaast wederom met een ernstige drankverslaving.

De geplaagde frontman knokt zich echter terug en presenteert niet alleen een vernieuwde line-up van Megadeth, maar maakt met 'The System Has Failed' een van de meest bevlogen platen uit de lange loopbaan van de band. Wat aanvankelijk als een soloalbum bedoelt is, blijkt dus een creatieve wedergeboorte, want ook opvolgers 'United Abominations' (2007) en 'Endgame' (2009) worden door pers en fanschare met open armen ontvangen.

Megadeth heeft in ieder geval bewezen nog lang niet aan pensioen toe te zijn. En met een frisse, gretige groep muzikanten om zich heen, weet Mustaine ook op de planken van podia en festivals nog steeds hoe het moet. Het optreden in 013 is extra bijzonder aangezien de thrashers deze zomer voornamelijk grote festivals aandoen.

Megadeth
Maandag 7 juni 2010 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00 Tickets ¤ 34,00 excl. servicekosten | Dommelsch Zaal |VVK vanaf 06-03-2010

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /