Gemeente Kapelle

Informatieavond normering regionale waterkeringen

De Provincie Zeeland heeft het project âNormering regionale waterkeringenâ opgestart. Het doel van dit project is het herzien van het huidige stelsel regionale waterkeringen (binnendijken die een waterstaatkundige functie hebben). Najaar 2010 wordt de ligging van het stelsel opnieuw aangewezen en in 2011 genormeerd. De projectgroep bestaat uit medewerkers van het waterschap, Rijkswaterstaat en de Provincie Zeeland.

De ligging van het stelsel regionale waterkeringen wordt in de gemeenten Kapelle en Reimerswaal op de volgende locaties aangepast:
* Gemeente Kapelle, Wemeldinge, Stormzandsepolder en Snoodijkpolder: binnendijk met regionale functie wordt onderdeel van de primaire waterkering.

* Gemeente Reimerswaal en gemeente Kapelle, Kanaal door Zuid-Beveland, Vlaketunnel: binnendijk met regionale functie wordt onderdeel van de primaire waterkering.

* Gemeente Reimerswaal, Kaarspolder: binnendijk met regionale functie wordt onderdeel van de primaire waterkering.
* Gemeente Reimerswaal, Yerseke, Varkensdijk: binnendijk met regionale functie wordt binnendijk zonder regionale functie.
* Gemeente Reimerswaal, Bath, Spuiboezem: binnendijk met regionale functie wordt onderdeel van de primaire waterkering.

Vooruitlopend op de officiële inspraaktermijn (eind 2010) met betrekking op de ligging van het stelsel regionale waterkeringen, nodigt de Provincie Zeeland u van harte uit voor een informatieavond. U bent op 7 juni 2010 tussen 19.00 en 20.30 uur welkom in het gemeentehuis te Kruiningen. Vertegenwoordigers van de projectgroep en gemeenten zijn dan aanwezig voor meer informatie.