Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Rotterdam, dinsdag 25 mei 2010

METAL ICOON MAX CAVALERA (EX-SEPULTURA) GEEFT MET ZIJN BAND SOULFLY OP 7 JUNI ENIGE NEDERLANDSE SHOW IN WATT

Begin juni vormt Soulfly samen met bands als Kiss, Aerosmith en Slayer de headliners van het Belgische metalfestival Graspop. Daarnaast komt de band van metal legende Max Cavalera voor een exclusieve show naar Nederland. Op maandag 7 juni staat Soulfly met een splinternieuw album op zak in WATT.

Frontman Max Cavalera laat op het nieuwe Soulfly album 'Omen', dat deze week is uitgekomen via Roadrunner Records, de passie en verwoestende kracht horen, welke hem een genre icoon maakte bij Sepultura, Soulfly en Cavalera Conspiracy. 'Omen' is de opvolger van het succesvolle album 'Conquer' uit 2008 en laat horen dat Soulfly een nog woester, vuriger en kwaadaardiger metalmonster aan het worden is dan de vorige albums uit hun legendarische carrière al deden vermoeden. Max nam het album op met producer Logan Mader (Cavalera Conspiracy, Gojira, DevilDriver). Hij ging de studio in met 10 riffs en kwam naar buiten met een explosief metal meesterwerk. Enkele verrassingen komen voorbij in de vorm van speciale gastbijdragen. Op het nummer 'Rise of the Fallen' duelleert Max met Dillinger Escape Plan's Greg Puciato en voor 'Lethal Injection' riep hij de hulp in van zijn oude vriend Tommy Victor van Prong.

Max en co. zijn gewoonweg niet te stoppen. Soulfly's gelijknamige debuutalbum bereikte de gouden status en is inmiddels een metalklassieker geworden sinds de release in 1998. Sindsdien maakte de band 6 albums en deed talloze uitverkochte shows over de hele wereld die de weg vrij maakten voor 'Omen'.

Tickets a E 25,00 (excl. Servicekosten) voor Soulfly en hun Braziliaanse support act Seita zijn in de voorverkoop verkrijgbaar, uitsluitend via www.watt-rotterdam.nl, alle 400 Primera winkels in Nederland, en in Rotterdam ook bij Plato (Meent) en Velvet Music (Oude Binnenweg).

MA 07 JUNI 2010 SOULFLY & SEITA @ WATT (GROTE ZAAL)

West-Kruiskade 26-28, 3014 AS Rotterdam
Deuren open 19:00u / Aanvang programma 20:00u

www.watt-rotterdam.nl | www.soulflyweb.com

*** Einde persbericht ***

>>> Noot voor de redactie /