Ingezonden persbericht


-PERSBERICHT-

Walk the World levert 164.380 schoolmaaltijden op voor het World Food Programme

Ruim 1500 wandelaars in Scheveningen maken van Walk the World groot succes

Den Haag, 7 juni 2010

Ondanks de regen hebben ruim 1500 wandelaars zondag 6 juni meegelopen met Walk the World in Scheveningen. Met deze 5 kilometer lange sponsorloop is het hongerprobleem in de wereld onder de aandacht gebracht, met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het schoolvoedselprogramma van het World Food Programme (WFP). In totaal zijn er 164.380 schoolmaaltijden bij elkaar gewandeld. Diverse Bekende Nederlanders gaven acte de presence, waaronder ambassadeur Arie Boomsma, Nicolien Sauerbreij en Minister Gerda Verburg. Alain Clark zorgde samen met Berget Lewis, Jim Bakkum en Gijs Staverman voor een mooie muzikale afsluiting van dit evenement. Voor meer informatie www.walktheworld.nl

Start Walk the World met o.a. Arie Boomsma, CEO's van TNT, Unilever en DSM, en minister Gerda Verburg. Fotografie: KVX

Wereldwijde aandacht voor hongerprobleem
Vandaag liepen duizenden mensen in meer dan 80 landen, door alle tijdzones heen, mee met Walk the World. Het doel van deze sponsorloop is om aandacht te vragen voor het hongerprobleem bij kinderen in ontwikkelingslanden en om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het schoolvoedselprogramma van het World Food Programme (WFP). Het WFP geeft kinderen een voedzame maaltijd in een rode mok. Voor veel ouders is dit een reden om hun kind naar school te sturen en zo hun kansen op een betere toekomst te vergroten.

In Scheveningen liepen onder andere Arie Boomsma (Nederlandse ambassadeur World Food Programme), Minister Gerda Verburg (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit), Nicolien Sauerbreij en vele andere bekende en onbekende Nederlanders mee met Walk the World. Ook de CEO's van TNT, Unilever en DSM liepen mee. Deze bedrijven zijn partner van het World Food Programme en tevens initiatiefnemers van Walk the World. De Walk werd feestelijk afgesloten met optredens van Alain Clark, Berget Lewis, Jim Bakkum en Gijs Staverman.

Arie Boomsma:
"Het was mooi om te zien dat zoveel mensen het slechte weer trotseerden om hun betrokkenheid te tonen bij het WFP. Er is nog heel veel werk te doen, maar vandaag mogen we trots zijn op het resultaat; meer dan honderdzestigduizend schoolmaaltijden voor kinderen in ontwikkelingslanden. Prachtig!"

World Food Programme en haar partners
Walk the World is een wereldwijde sponsorloop en is een initiatief van het World Food Programme en haar belangrijkste strategische partners TNT, Unilever en DSM. Het WFP voedt samen met haar partners meer dan 100 mijloen mensen in 80 ontwikkelingslanden. Ook is het een van de belangrijkste hulporganisaties die wordt ingezet bij humanitaire rampen, zoals onlangs in Haïti. Internationaal zijn mensen als de Braziliaanse voetballer Kaka, Sean Penn, Sean Connery, Christina Aguilera en Drew Barrymore al actief als ambassadeur voor het WFP. Voor meer informatie zie www.walktheworld.nl of www.wfp.org

-EINDE PERSBERICHT-

Noot voor de redactie (