Ingezonden persbericht


Inter Access verzelfstandigt Prodin Business Solutions

Hilversum, 7 juni 2010 - Door middel van een managementbuy-out zijn de activiteiten rond het ERP-product Prodin van Inter Access vanaf 1 juni 2010 verzelfstandigd onder de naam Prodin Business Solutions B.V. Aanleiding voor de managementbuy-out is de vaststelling in 2009 dat de succesfactoren voor Prodin Business Solutions en de strategische koers van Inter Access niet langer op één lijn liggen. Prodin richt zich nadrukkelijk op de markt voor logistieke ERP-oplossingen voor bedrijven tussen twintig en tweehonderd medewerkers, terwijl Inter Access zich als geheel richt op organisaties tussen vijfhonderd en vijfduizend medewerkers in diverse sectoren, waaronder de publieke en zorgsector. Gedurende 2009 is een traject gestart om dit dilemma te doorbreken. Dit heeft geleid tot een managementbuy-out per 1 juni 2010 door twee leden van het management van de Prodin-activiteiten, Henk van Heemskerk en Patrick Aries. Daarbij heeft de continuïteit voor Prodin-klanten en -medewerkers centraal gestaan. Bij de verzelfstandiging zijn 22 medewerkers betrokken. De onafhankelijke vennootschap Prodin Business Solutions B.V. blijft tot augustus 2011 gevestigd in het kantoor van Inter Access in Hilversum.

"Met onze Prodin P3 ERP-suite haken we in op de behoefte naar ketenintegratie in complexe logistieke stromen", zegt Henk van Heemskerk, directeur van Prodin Business Solutions B.V. "Door de recessie is de noodzaak toegenomen om flexibel en slagvaardig logistieke processen te laten aansluiten op veranderende logistieke ketens. Daar maken wij binnen en buiten Nederland integrale oplossingen voor."

"Met deze verzelfstandiging geven we Prodin de ruimte om onafhankelijk en succesvol te zijn in een markt waar Inter Access geen strategische focus op heeft", zegt Michel de Meijer, CEO van Inter Access. "We zijn overtuigd van de kwaliteiten van het Prodin Business Solutions-team en hun propositie in de markt en wensen hen uiteraard veel succes."

Over Prodin Business Solutions B.V.
De Prodin ERP-suite heeft zijn oorsprong in 1975 bij InfoStore Nederland, een van de eerste Nederlandse ERP-leveranciers. In 1990 werd het bedrijf overgenomen door Inter Access. Sinds 1 juni 2010 is het bedrijf onder de naam Prodin Business Solutions B.V. weer een zelfstandige onderneming. Prodin Business Solutions B.V. heeft 22 medewerkers in dienst en maakt daarnaast gebruik van externe medewerkers.

Prodin Business Solutions verkoopt, implementeert en beheert de Prodin-P3 Suite voor relaties in het mkb binnen de doelgroepen handel, service en onderhoud, en productie en assemblage. Daarnaast implementeert Prodin Business Solutions in geheel Europa het ERP-pakket Stratix in de markt van Staal Service Centers. Voor huidige en toekomstige relaties onderscheidt Prodin Business Solutions zich vanwege specifieke branche- en businessexpertise in combinatie met een pragmatische aanpak, het meedenken over de processen en het verbeteren en optimaliseren van de integrale logistieke keten. De cultuur van Prodin Business Solutions kenmerkt zich door gedreven en betrokken medewerkers die vertrouwd zijn met de klantsituatie.

Over Inter Access

Met ruim zevenhonderd medewerkers in vaste dienst en tweehonderd externe professionals in Nederland en België is Inter Access al meer dan dertig jaar de IT-dienstverlener bij uitstek voor middelgrote en grotere organisaties in de publieke sector, handel, industrie en financiële dienstverlening. Inter Access biedt deze organisaties een totaalaanbod voor ontwerp, realisatie en beheer van hun applicaties en infrastructuur op basis van de nieuwe architectuurprincipes waarin flexibiliteit vooropstaat.

Met kerncompetenties rond IBM, Microsoft, Oracle, SAP en open source-technologie wordt invulling gegeven aan de visie van Inter Access over de Enterprise 2.0-informatiearchitectuur waarin de kenniswerker centraal staat en de infrastructuur volledig is losgekoppeld van de toepassing. Hiervoor ontvangt Inter Access jaar na jaar prestigieuze innovatieprijzen.

Inter Access is de IT-partner die deskundigheid en ervaring combineert met persoonlijke betrokkenheid en flexibiliteit. Zie verder www.interaccess.nl.




Ingezonden persbericht