Ingezonden persbericht


Toekomst Middenmeer door de ogen van plaatselijke jeugd Middenmeer 6 openbare kunstwerken rijker

De herstructurering is bepaald nog niet achter de rug, maar inspireerde de plaatselijke jeugd nu al tot kleurrijke toekomstblikken. Zes grote doeken, die onder professionele begeleiding en met veel enthousiasme zijn voorzien van graffiti, vrolijken nu het straatbeeld op langs diverse bouwplaatsen.

Onder het motto 'Kinderen hebben de toekomst' daagden Wooncompagnie en de gemeente Wieringermeer jongeren van 11 tot en met 18 uit: geef vorm aan jouw beeld van de toekomst van Middenmeer. Een schot in de roos, want wie wil er nou niet een keer graffiti spuiten en de fijne kneepjes ervan leren!

Gezellig & creatief
Voor een ruime, overdekte en verwarmde werkplaats stelde Transportbedrijf Van Wieren een schuur beschikbaar. Kosteloos, zoals ook de deelname voor de kinderen gratis was. En zo vormden deze gezellige workshops een creatieve en zinvolle start van de herfstvakantie.

Openbare tentoonstelling
Sinds kort zijn de spectaculaire resultaten in het openbaar te bewonderen. Ze zijn verdeeld over de voormalige locaties van basisscholen de Peppel, de Titus Brandsmaschool en de Wegwijzer. Eerdere tentoonstelling was niet mogelijk omdat de bouwplaatsen nog werden omringd door tijdelijke sloophekken. Inmiddels zijn er, speciaal voor de doeken, losse bouwhekken geplaatst.

Snel kijken!
Zodra de betreffende aannemers vaste bouwhekken plaatsen, worden de doeken overgeplaatst. 'Als ze er dan nog hangen', voegt Caroline Biesheuvel van medeorganisator Wooncompagnie eraan toe. 'Eén van de zes is namelijk al ontvreemd! Wel een verrassend compliment voor de makers natuurlijk, maar we hadden er liever langer plezier van gehad.' Kortom, wie de doeken wil bewonderen moet er misschien snel bij zijn.