Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

GroenLinks winnaar kinderverkiezingen
Zo Zit Dat ondervraagt 1731 basisscholen

Hoofddorp 7 juni 2010 ­ Aanstaande woensdag 9 juni vinden de verkiezingen voor de Tweede Kamer plaats. Kinderen mogen nog niet stemmen, maar hebben wel een eigen mening over politiek. Om deze reden heeft maandblad Zo Zit Dat de speciale Zo Zit Dat kinderverkiezingen uitgeschreven. 100.000 kinderen van 9 tot 13 jaar zijn in de klas aan de slag gegaan met het verkiezingen lespakket. GroenLinks heeft gewonnen met 13% van de stemmen.

Uitslag
Wat opvalt aan de uitslag is dat jongens meer 'rechts' stemmen dan meisjes en dat jongere kinderen ander stemgedrag vertonen dan de oudere groep. De groep tot 11 jaar had sterke voorkeur voor de Partij voor de Dieren, 16% tegenover ruim 8% bij de oudere groep. GroenLinks, de winnaar van de verkiezingen, scoorde over alle leeftijdsgroepen en bij zowel jongens en meisjes goed. ()
Toekomst
Zal Femke Halsema dan toch ooit de nieuwe Premier van Nederland worden? Als het aan de kinderen ligt wel dus! Lespakket
De verkiezingen zijn uitgeschreven naar aanleiding van de verkiezingseditie van Zo Zit Dat - een speciale uitgave vol met nieuwsfeiten en weetjes over de aankomende verkiezingen. Deze uitgave is ­ naast de reguliere losse verkoop en abonnees ­ samen met een speciaal verkiezingen lespakket afgenomen door 1731 basisscholen.

Over Sanoma Uitgevers
Sanoma Uitgevers is met bijna 75 publiekstijdschriften, 9 events, 180 websites, 15 mobiele sites en 13 apps het grootste mediabedrijf in bereik in Nederland. Sanoma bereikt met alle media circa 90% van de Nederlandse bevolking van 13 jaar en ouder (bron NOM-STIR).

Sanoma weet wat er leeft. Bij lezers van tijdschriften, bij bezoekers van sites en evenementen. Sanoma weet hoe doelgroepen denken, wat ze doen en laten. En die kennis delen we graag met onze business partners.

In 2009 haalde Sanoma Uitgevers met haar dochters een omzet van 493,2 miljoen euro. Sanoma Uitgevers maakt deel uit van Sanoma Magazines, een divisie van de Sanoma Group, een Europese mediagroep actief in verschillende mediasectoren in twintig landen.

Meer informatie over Sanoma Uitgevers: www.sanoma-uitgevers.nl

Follow us @
()

Sanoma Uitgevers

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht