Ingezonden persbericht


Persbericht

Eindhoven, 7 juni 2010

IFS lanceert nieuw documentmanagementsysteem
Bedrijven behalen hoger rendement door uitbreiding

IFS breidt zijn documentmanagementsysteem uit. Klanten zijn nu in staat een hoger rendement te behalen bij het opslaan en beheren van project- en bedrijfsinformatie. Het systeem is ontwikkeld in samenwerking met een aantal klanten van IFS. De uitbreiding biedt een verbeterde navigatie door documenten en versterkte documentbeveiliging en -controle, en is volledig te integreren met alle programma's van Microsoft Office.

Organisaties zoeken in deze tijd naar nieuwe mogelijkheden om concurrentievoordeel te behalen. Het verbeteren van de manier waarop informatie en data wordt beheerd, is dan ook voor veel bedrijven een prioriteit. Het nieuwe IFS-documentmanagementsysteem is ontworpen om het beheerproces te vereenvoudigen en de administratieve werkzaamheden van grootschalige businessprojecten te verminderen.

Doordat klant-, leveranciers- en aannemersdocumenten in een centraal ERP-systeem zijn opgeslagen, hebben ondernemingen beter inzicht in hun data en verbeteren ze de arbeidsproductiviteit doordat het zoeken naar de juiste documenten minder tijd kost.

PMC Servi, een toonaangevende fabrikant van hydraulische systemen, is een van de eerste klanten die de nieuwe uitbreiding van het IFS-documentmanagementsysteem gebruikt. Torgeir Lindtveit, MA-manager bij PMC Servi: "We hebben dagelijks te maken met veel verschillende klanten en leveranciers. Het is dan ook essentieel dat ons documentmanagementsysteem kan omgaan met de grote hoeveelheid informatie die binnenkomt, en de tijd verkort om deze informatie te bereiken. Documenten zijn nu beter zichtbaar door de gehele organisatie. Dit betekent dat ons personeel makkelijk de nieuwste updates kan vinden en zo klanten nog sneller van dienst kan zijn."

Gebruikers van IFS Document Management zien alleen de documenten die relevant zijn voor hun huidige werkprioriteiten doordat het systeem dynamisch omgaat met administratieve gegevens. Onbelangrijke informatie wordt automatisch verwijderd uit het toegangsscherm, waardoor de juiste documenten binnen enkele seconden te vinden zijn. Gebruikers profiteren voor het eerst van een volledige integratie met alle programma's van Microsoft Office. Documenten zijn met een eenvoudige handeling rechtstreeks uit Office in het systeem te plaatsen. Dit stelt gebruikers in staat te werken met hun favoriete programma en maakt het werk makkelijker.

De verbeterde applicatie biedt ook de mogelijkheid om de beveiliging van documenten op projectbasis te bepalen. Veel bedrijven slaan interne, klant-, aannemers- en leveranciersgegevens op een gedeeld netwerk op, zonder een passend beveiligingsproces te gebruiken. Interne en externe projectconsultants hebben door de toevoeging van een extra veiligheidscontrole in IFS Document Management veilig toegang tot specifieke documenten in het systeem. Alle gegevens zijn te koppelen aan een projectstructuur, businessdoelstellingen of elke andere structuur die de gebruiker zelf bedenkt. Daarnaast hebben gebruikers controle over herzieningen en maken ze back-ups. En dat allemaal in een veilig en allesomvattend documentmanagementsysteem.

Alastair Sorbie, CEO van IFS: "We zien dat steeds meer ondernemingen proactief stappen zetten richting stroomlijning van administratieve processen om zo middelen vrij te maken en het rendement te verhogen. IFS blijft werken aan het ontwikkelen en verbeteren van businessapplicaties die voldoen aan de wensen van onze klanten en ze ondersteunen bij makkelijker, effectiever en competitiever werken."

####

Over IFS
IFS is een beursgenoteerde onderneming (OMX STO: IFS), opgericht in 1983, die de ERP-suite IFS Applications(TM) ontwikkelt, levert en implementeert. IFS Applications is een complete, op componenten gebaseerde ERP-suite die gebouwd is op SOA-technologie. IFS richt zich op flexibele bedrijven waarin (een van) de volgende kernprocessen centraal staan: service- & assetbeheer, productie, supply chain en projecten. Het bedrijf heeft 2.000 klanten en is met 2.700 medewerkers actief in vijftig landen. IFS behaalde in 2009 een netto-omzet van 260 miljoen euro. Meer informatie is te vinden op www.ifsworld.com.