Ingezonden persbericht



---



Amsterdam, 7 juni 2010

PERSBERICHT

Toon gezet voor invulling woekerpolisregelingen andere verzekeraars WPC EN AEGON BEREIKEN AKKOORD BESTEDING STROPPENPOT

Stichting WPC (Woekerpolis Claim) en AEGON tekenen vandaag een akkoord over de uitwerking van de woekerpolisregeling uit juli 2009. Daarin is ook afgesproken wie een beroep kan doen op de zogenoemde stroppenpot voor polishouders in een schrijnende situatie. Aegon is de eerste verzekeraar die de onderhandelingen over compensatie nu helemaal achter de rug heeft. Een verheugde voorzitter van stichting WPC, Jeroen Wendelgelst: "Eindelijk definitieve duidelijkheid. Dit akkoord is wat ons betreft een richtsnoer voor andere verzekeraars. Zoals voor Delta Lloyd, die we een ultimatum hebben gesteld dat op 15 juni afloopt."

De schikking met Aegon uit 2009 betreft een akkoord op hoofdlijnen. De afgelopen maanden hebben WPC en de verzekeraar daar verdere invulling aan gegeven. In de complete regeling zoals die vandaag wordt ondertekend, zijn bijvoorbeeld verdere afspraken gemaakt over rekenmethodes en andere voorwaarden voor compensatie. Voor Stichting WPC is het fonds voor schrijnende gevallen één van de meest essentiële onderdelen van de totale schikking. De stichting heeft zich daar van het begin af aan sterk voor gemaakt. Aegon heeft maximaal E80 miljoen beschikbaar voor polishouders die in de problemen zijn geraakt, bijvoorbeeld mensen die onvrijwillig hun polis hebben moeten beëindigen door werkeloosheid of arbeidsongeschiktheid. In september laat de verzekeraar weten hoe een beroep kan worden gedaan op de stroppenpot, die vanaf die maand zal worden opengesteld.

WPC roept andere verzekeraars op het goede voorbeeld van Aegon te volgen. Deze week wordt verder gesproken met Delta Lloyd. Als het onverhoopt niet lukt vòòr 15 juni nadere afspraken te maken, schort WPC de gesprekken met deze verzekeraar op om de achterban hierover te raadplegen.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht