Persbericht

UNIT4 en VERN sluiten samenwerking
~ Brancheorganisatie en bedrijfssoftwareleverancier helpen VERN-deelnemers met administratie ~

Sliedrecht, 7 juni 2010 - UNIT4 gaat het boekhoudpakket UNIT4 Multivers Online beschikbaar stellen aan leden van de brancheorganisatie VERN (Verenigde Eigen Rijders Nederland). Administratiekantoor Snikkers & Partners, dat gespecialiseerd is in de boekhouding van kleine transportbedrijven, heeft een sjabloon gemaakt zodat VERN-deelnemers snel en eenvoudig hun administratie kunnen doen.

VERN behartigt de belangen van kleine transportondernemingen. Het komt voor dat kleine ondernemers hun administratie doen op basis van creditnota's, die ze krijgen van grote transportbedrijven waardoor ze worden ingehuurd. VERN adviseert haar leden zelf te factureren, om zo meer controle te krijgen op de debiteur. Daarnaast is het eenvoudiger om een incassobureau in te schakelen als er betalingsproblemen zijn.

Om de drempel om zelf te factureren te verlagen, is gezocht naar een boekhoudpakket dat eenvoudig is te gebruiken door de doelgroep. De keuze voor UNIT4 Multivers Online is tweeledig: transporteurs kunnen hun administratie overal doen, en daarnaast heeft administratiekantoor Snikkers & Partners direct inzicht in de boekhouding van de transportondernemer en kan hierdoor desgewenst assisteren en bijsturen.

"Grote transportondernemingen huren eigen rijders in tegen een door hen vastgestelde prijs. Dit is nooit anders geweest, maar in geen enkele andere branche dicteert een afnemer de prijs", zegt Sandy ten Hoopen, bestuurder bij VERN. "Wij willen hierin verandering brengen door kleine transportondernemingen te helpen meer ondernemerschap te ontwikkelen. Dat begint bij een deugdelijke administratie en die ontbreekt bij veel van onze deelnemers."

Om VERN-leden wegwijs te maken in UNIT4 Multivers Online, houdt UNIT4 elke maand een training. "We hebben deze opleidingen in samenwerking met VERN speciaal afgestemd op de behoefte van de kleine transportondernemers", aldus Auke de Haan, OEM-partnermanager bij UNIT4. "Zo kunnen ze snel met het pakket aan de slag en is de stap naar echt ondernemerschap zo klein mogelijk. We zijn erg blij dat VERN voor UNIT4 Multivers Online heeft gekozen. Het is een bewijs dat het een betrouwbaar pakket is dat ook kleine transporteurs verder helpt."