Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 7-06-2010

AVRO ZENDT MUSICAL AWARDS GALA LIVE IN HD UIT

De AVRO brengt het Musical Awards Gala 2010 vanavond live in high definition (HD), de beste beeldkwaliteit die er tot nu toe is. De AVRO is groot in kunst en cultuur en brengt jaarlijks dan ook de mooiste evenementen op dat gebied zo mooi mogelijk bij de kijker thuis. Na onder meer het AVRO Prinsengrachtconcert, en diverse klassieke concerten die inmiddels in HD worden uitgezonden via avro.nl wordt nu voor het eerst deze grote musicalproductie in HD uitgezonden. Het spektakel barst straks om 20.30 live los vanuit studio 22 in Hilversum. Frits Sissing presenteert het gala.

'Het Musical Awards Gala brengt het beste en mooiste aan musicalspektakel. Topkwaliteit in de studio en doordat we nu in HD uitzenden komt het ook in topkwaliteit bij de mensen thuis' - Marcel Kuijer Eindredacteur Amusement AVRO.

Het John Kraaijkamp Musical Awards Gala wordt weer een groots opgezette show. Dit jaar wordt er voor het eerst ook een nieuwe prijs uitgereikt: de Speciale Theater Award. Deze prijs wordt uitgereikt aan een theaterproductie met een uitzonderlijke betekenis voor (de ontwikkeling van) het musicalvak. Naast de Speciale Theater Award zijn er negentien John Kraaijkamp Musical Awards, de Oeuvreprijs en de ANWB Publieksprijzen voor beste grote en kleine musical.

John Kraaijkamp Musical Awards Gala: 7 juni 20.30 uur Nederland 1



Algemene omroepvereniging AVRO