Ingezonden persbericht


Wim Nieland nieuwe programma-manager Alfa Delta Compendium Expert publieke sector verruilt DPA Supply Chain voor Amsterdamse ADC

Wim Nieland (1973) is per 1 juni benoemd tot programma-manager Publiek bij het Amsterdamse adviesbureau Alfa Delta Compendium (ADC). Bij ADC wordt hij verantwoordelijk voor het acquireren en uitbouwen van projecten binnen de publieke sector, zoals ministeries, gemeentes, waterschappen, provincies, nutsbedrijven en scholen. Hij geeft leiding aan een team van projectleiders en inkoopprofessionals. Nieland was hiervoor vier jaar werkzaam bij DPA Supply Chain als Business Line Manager voor de publieke sector. "We zijn erg blij dat we de jarenlange ervaring van Wim Nieland nu voor ADC kunnen inzetten. In de publieke sector zijn nog veel stappen te maken en met zijn komst zijn we nog beter in staat die markt te bedienen", aldus Gert Baars, oprichter en directeur van ADC.

10 miljard besparing mogelijk bij Rijksoverheid
"In tijden van grote bezuinigingen is ook de Rijksoverheid verplicht goed te kijken naar zijn eigen processen en uitgaven. Ik ben ervan overtuigd dat door optimalisatie van die processen en een scherpe blik op overheidsuitgaven er enorme besparingen behaald kunnen worden in de sector. Volgens verschillende onderzoeken zelfs 10 miljard euro. Daarom ben ik ook zeer blij dat ik bij ADC deze tak kan uitbouwen en dat we de publieke sector verder kunnen helpen om uiteindelijk optimaal te functioneren", aldus Wim Nieland.

Nevenfuncties
Wim Nieland is vaste columnist bij vakwebsites www.inkoperscafe.nl en www.aanbestedingsmakelaar.nl. Daarnaast is hij auteur van het inkoopboek Vallen en Opstaan, do's & don'ts uit de inkooppraktijk. Hij schrijft regelmatig over ontwikkelingen op de inkoopmarkt in vakbladen als Deal! en Facto Magazine. Nieland is als voorzitter van NEVI-Kring Noord-Holland/Utrecht ook lid van het algemeen bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagement (NEVI). Nieland studeerde Facilitare dienstverlening aan Hogeschool Diedenoort. Vervolgens werkte hij bij Compass Group Nederland, Conink consultants en DPA Supply Chain. Tevens behaalde hij in 2005 zijn MBA in Procurement aan de Whittemore School of Business and Economics in New Hampshire.

Over Alfa Delta Compendium
Het in 1998 opgerichte Alfa Delta Compendium (ADC) is een allround performance improver van organisaties door totale bedrijfsprocessen - van inkoop tot individuele productiviteit van medewerkers - te optimaliseren. Er werken bij ADC meer dan 100 consultants die ingezet worden voor opdrachtgevers als KLM, ING, Vopak, Gemeente Amsterdam en Heineken. www.alfadelta.nl

----------

Noot voor redacties


Ingezonden persbericht