Gemeente De Wolden
-------------------------------------------------------------



Persbericht





Zuidwolde, 7 juni 2010





Vanavond bijeenkomst inwoners Koekange over onderzoek Willeke Dost


De gemeente De Wolden organiseert vanavond om 20.00 uur een bijeenkomst in het dorpshuis De Schakel voor inwoners van Koekange. De zaal is geopend om 19.30 uur. Tijdens deze avond staat het onderzoek naar de verdwijning van Willeke Dost centraal. Met deze avond wil de gemeente ruimte geven aan de gevoelens die mogelijk leven naar aanleiding van de aanhoudingen.

Burgemeester Peter Snijders: "Deze bijeenkomst wordt speciaal georganiseerd voor alle  inwoners van Koekange. Een van de verdachten woont immers in het dorp en veel dorpsgenoten kennen haar. De wetenschap dat iemand uit hun midden mogelijk bij een dergelijk misdrijf betrokken is, kan een schok zijn voor hen en voor de maatschappelijke omgeving van de verdachte.

Niet alleen de aanhouding zelf, maar ook de aard van het onderzoek heeft gevolgen voor mensen die in dezelfde straat wonen als de verdachte in Koekange. De boerderij wordt afgesloten, er is een wegomleiding en direct aanwonenden krijgen een week lang met politie en pasjessysteem te maken. Dat heeft ongetwijfeld een inbreuk in het dagelijkse leven van deze mensen."

Naast de gemeente zijn ook de heer Bart Gehasse, chef politie basiseenheid De Wolden/Hoogeveen en Slachofferhulp Nederland, regio Noord aanwezig. De bijeenkomst vindt plaats in het dorpshuis De Schakel, Prinses Margrietlaan 1, 7958 SB Koekange.

Vanmorgen heeft de politie in het onderzoek over de verdwijning van Willeke Dost twee verdachten aangehouden: een 66-jarige vrouw uit Koekange en een 38-jarige man uit Arnhem. Het gaat om de vrouw die destijds de pleegmoeder van Willeke was en haar zoon die tijdens de verdwijning van Willeke op 15 januari 1992, nog thuis woonde. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van Willeke. Beide verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld en worden gehoord.