Gemeente De Wolden
-------------------------------------------------------------



Persbericht












Zuidwolde, 7 juni 2010




De Wolden wil voorzieningen treffen voor inwoners om arbeid en zorg beter te combineren

De samenstelling van de beroepsbevolking verandert. Dit blijkt ook in de gemeente De Wolden. In steeds meer huishoudens worden twee banen gecombineerd met de opvoeding van kinderen. In andere huishoudens wordt werken gecombineerd met de zorg voor chronisch zieken, mensen met een beperking of hulpbehoevende naasten. De Wolden wil het aanbod van voorzieningen zo goed mogelijk aansluiten aan wensen van haar inwoners. Inwoners worden via dewolden.nl uitgenodigd een korte vragenlijst in te vullen over dit onderwerp.

Koploper tijdbeleid is een landelijk project waaraan de gemeente De Wolden meedoet uit oog voor haar inwoners. Daarom vraagt de gemeente haar inwoners naar hun mening en ervaringen. Wethouder Liesbeth Koster: "We willen graag weten wat u belangrijk vindt en waar u tegenaan loopt bij het combineren van arbeid en zorg. De ontwikkeling van brede scholen en het Centrum voor Jeugd en Gezin zijn natuurlijk hierop al een antwoord, maar wellicht kunnen de voorzieningen nog specifieker."


De resultaten van het onderzoek gebruikt de gemeente om haar aanbod aan voorzieningen zo goed mogelijk op de wensen van de inwoners af te stemmen. Op dewolden.nl is een vragenlijst te vinden. Het digitaal invullen van de vragenlijst duurt hooguit vijf minuten en kan ingevuld verstuurd worden naar ematijsen@stamm.nl. Wie de vragenlijst invult, wordt verzocht dit voor woensdag 16 juni te doen.

STAMM Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling heeft voor de gemeente de vragenlijst opgesteld.




Gemeente De Wolden