Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Afdelingsvoorzitter PvdA Haarlem Bart Bram Spruit vertrekt

Bart Bram Spruit heeft zondag 6 juni tijdens het Haarlems Lagerhuis bekend gemaakt dat hij zich terug zal trekt als afdelingsvoorzitter van de PvdA Haarlem. Het voorzitterschap vergt te veel tijd om dit te combineren met zijn werk als manager projectontwikkeling bij een woningcorporatie.

In de afgelopen anderhalf jaar heeft Spruit zich breed ingezet voor het ontwikkelen van een nieuw bestuursklimaat binnen de afdeling. Onder zijn leiding is het bestuur verder geprofessionaliseerd. Er is een heldere visie en er zijn strategische doelstellingen voor de afdeling opgesteld. Op basis daarvan is de bestuursstructuur nu afgestemd. Ook de relatie tussen bestuur en fractie is versterkt. Spruit: "Ik heb met ontzettend veel plezier het voorzitterschap vervuld. De eerste stappen om de nieuwe visie voor de afdeling te realiseren worden nu gezet. De voltooiing daarvan zal ik vanaf de zijlijn met veel belangstelling blijven volgen".

Tot het moment dat een nieuwe voorzitter door de afdeling wordt gekozen heeft het bestuur Wouter Boender bereid gevonden om interim voorzitter te zijn. In september 2010 wordt de vacature van voorzitter opengesteld. GeĂŻnteresseerde kandidaten kunnen zich melden bij de secretaris van de afdeling Wim Schuur. Wim is per email bereikbaar op: secretaris@pvdahaarlem.nl.

*** EINDE PERSBERICHT ***