Manus van Alles festival mixt multicultuur met Maastrichtse ambiance


10e editie op 27 juni met zes meesters van cultuurmix

MAASTRICHT, 20100607 -- De tiende editie van het multiculturele festival Manus van Alles vindt plaats op zondag 27 juni in Maastricht. Van 10.30 tot 19.00 uur. Met 4 podia muziek en dans, 32 groepen, 319 artiesten uit 21 landen en ruim 15.000 bezoekers. Het gratis festival staat nationaal en Euregionaal bekend om zijn aanstekelijke mix van exotische culturen en Maastrichtse ambiance. Er zijn dit jaar 6 toppers van formaat.

Friction komt. De in Nederland wonende Ghanese popster combineert Afrikaanse muziek, reggae, hiphop, ghettoblues, soul en hiplife. Lions of Africa, een Senagalese groep op tournee in Europa, presenteert een mengeling van magische rituelen en moderne ritmes. De Nederlandse bluesgitarist Joep Pelt laat horen hoe stijlen uit Mali, Mississippi en Ethiopië versmelten tot blues die je kunt voelen. Bantu Continua Uhuru Consciousness brengt het originele straatgeluid van Soweto naar Maastricht. Een fascinerende verbinding van traditionele Afrikaanse chants, rockriffs en moderne beats. La Compagnie Bina Africa laat uiteenlopende culturen samengaan in een internationaal gezelschap van 14 dansers en 7 percussionisten uit o.a. Senegal, Guinée, Ivoorkust, Congo, Martinique, België en Nederland. Willy's Caribbean Steelband tovert uit zijn olievaten calypso, soca, merengue, salsa en reggae uit Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Eustatius, St. Maarten en Suriname. Ook de jongste steelband van Nederland staat op het programma: Bijlmer Steelband Kids, met wortels in Ghana, Suriname en Antillen. Manus van Alles presenteert ook spectaculaire danscultuur van jongeren. Street- en breakdance door zeven groepen jonge dansers van Kumulus Maastricht. Twee groepen zijn gekwalificeerd voor het WK hiphop in Las Vegas. De naam zegt het al, dit festival programmeert van alles om mensen en culturen samen te brengen. Dus ook traditionele folklore met o.a. Afrikaanse, Indiase en Poolse dansen. Dat alles gecombineerd met Maastrichtse ambiance van o.a. Fabrizio, Erwin en accordeonvirtuozen met Franse musette typeert het Manus van Alles festival. Zoals altijd staan er ook kleurrijke presentaties en optredens van buurtbewoners op het programma, want het festival is diep verankerd in de Maastrichtse krachtwijk Wittevrouwenveld.

`Een ideale combinatie van couleur locale en couleur mondiale', zei Maria van der Hoeven een paar jaar geleden bij de officiële opening. Compleet met een culturele wereldmarkt en feestelijke festivalbraderie belooft het festival weer de mooiste start van de zomer te worden. Meer informatie: www.manusvanallesfestival.nl





Ingezonden persbericht