Nationaal Vliegangstweekend op 19 en 20 juni 2010


Moeite met vliegen? Overwin uw vliegangst

LELYSTAD, 20100607 -- Ruim drie miljoen Nederlanders hebben vliegangst. Mannen én vrouwen. Een aanzienlijk deel is zelfs zó bang dat zij helemaal niet (meer) vliegen. Wie toch gaat, zit stokstijf van de zenuwen in de vliegtuigstoel. Jammer, want vliegangst is prima te behandelen. Daarom organiseren op 19 en 20 juni 2010 Stichting VALK in samenwerking met Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad een themaweekend over vliegangst.

Stichting VALK is een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Leiden, de KLM, Transavia.com, Martinair en Amsterdam Airport Schiphol. Het instituut (zonder winstoogmerk) is op 1 februari 1990 gestart en heeft op basis van wetenschappelijk onderzoek een methode ontwikkeld om mensen van hun vliegangst af te helpen. Van de 9000 mensen die er tot nu toe een training volgden, stapt 96% zonder angst in een vliegtuig. Dit jaar bestaat Stichting VALK 20 jaar.

Gratis workshops
Op 19 en 20 juni 2010 organiseert Stichting VALK in samenwerking met Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad een themaweekend over vliegangst. Tijdens gratis workshops leren cursisten onder meer hoe met de vliegangst om te gaan en wat angst met het lichaam doet. Daarnaast geeft een piloot van de KLM uitgebreid uitleg over hoe een vliegtuig vliegt. Men kan kiezen voor de zaterdag of zondag. Het programma is op beide dagen hetzelfde en ziet er als volgt uit:

11.30 uur Introductie
dr. Lucas van Gerwen, directeur van Stichting VALK, geeft uitleg over wat te verwachten van de verschillende workshops.

13.00 uur Workshop 1. `De tijd vliegt, nu u nog'
Een oud-cliënt vertelt tijdens deze workshop over een leven mét en zónder vliegangst. Aansluitend vertelt een vliegangsttherapeut wat vliegangst precies is en hoe het is te overwinnen.

14.30 uur Workshop 2. `Angst te lijf'
Uitleg over wat angst met het lichaam doet. Aansluitend vindt er een relaxatietraining plaats in de geparkeerde KLM-Boeing 747-300.

16.00 uur Workshop 3. `This is your captain speaking'
Een KLM-gezagvoerder, tevens co-trainer bij Stichting VALK, legt uit hoe een vliegtuig vliegt. Ook beantwoordt hij zoveel mogelijk vragen van vliegtechnische aard. Een vliegangsttherapeut geeft tips over de manier waarop men met de sensaties van het vliegen om kan gaan.

Bij de stand van Stichting VALK is het tijdens beide dagen mogelijk om met ex-cliënten en vliegangsttherapeuten te spreken. Ook worden er verschillende zelfhulpmethoden te koop aangeboden.

Kom naar het vliegangstweekend op zaterdag 19 en/of zondag 20 juni in de Aviodrome in Lelystad. Adres: Pelikaanweg 50, Luchthaven Lelystad. Openingstijden: 10.00 uur tot 17.00 uur. De workshops zijn gratis. Alleen voor de entree van de Aviodrome moet worden betaald.

Stichting VALK: www.valk.org