Nederland Positief: Majoor Bosshardt Prijs beleeft eerste jubileum


AMSTERDAM, 20100607 -- Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden heeft zondag de Majoor Bosshardt Prijs 2010 in ontvangst genomen tijdens de Majoor Bosshardt Dinnershow in Studio 21 in Hilversum. Prinses Laurentien nam de onderscheiding in ontvangst vanwege haar jarenlange inzet voor de strijd tegen laaggeletterdheid. Naast de Prinses, heeft ook de stichting Voedselbanken Nederland de prijs in ontvangst genomen vanwege het bieden van concrete hulp aan mensen die in armoede leven. Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn der Nederlanden vergezelde zijn echtgenote bij deze gelegenheid.

De show werd gepresenteerd door Humberto Tan. Musicalster Ron Link, zangeres Floortje Smit en zanger Lee Towers gaven spetterende optredens weg. De onderscheiding is 5 jaar geleden door de stichting Nederland Positief in het leven geroepen. De stichting Nederland Positief streeft een betere samenleving na en is tevens als juryvoorzitter aan de Majoor Bosshardt Prijs verbonden. TV-presentator Henny Huisman is beschermheer van de stichting Nederland Positief.

De Majoor Bosshardt Prijs is ingesteld om het leven en het werk van de majoor te blijven gedenken. De prijs staat symbool voor onbaatzuchtigheid, liefde voor mensen en betrokkenheid bij de samenleving. Eerdere winnaars van de prijs zijn Professor Dr. Anton van der Geld, Erica Terpstra, de Willeke Alberti Foundation, politica Hannie van Leeuwen en de Stichting Meer dan Voetbal. In 2007 werd Majoor Bosshardt zelf met de prijs onderscheiden.





Ingezonden persbericht