Rijksvoorlichtingsdienst

Minister nodigt hoogleraren uit voor bedrijfsbezoek innovatieve veehouderij

Minister Verburg nodigt hoogleraren uit voor een bedrijfsbezoek bij twee innovatieve veehouderijbedrijven. Deze hoogleraren hebben een petitie ondertekend over de toekomst van de intensieve veehouderij. Zij uiten daarin hun bezorgdheid over de gevolgen van de intensieve veehouderij op het gebied van dierenwelzijn, diergezondheid, natuur, milieu en volksgezondheid. Minister Verburg heeft in de nota 'duurzame veehouderij' aangegeven dat de veehouderij in 2023 duurzaam moet zijn. Zij wil graag aan de hoogleraren voorbeelden tonen van de ontwikkelingen in de intensieve veehouderij.

Er gebeurt veel op het gebied van de verduurzaming van de veehouderij. Er worden nieuwe duurzame stallen gebouwd, in de verwerking en retail is duurzaam vlees aan een opmars bezig. Die ontwikkeling wordt in de markt ontwikkeld met steun van de overheid en maatschappelijke organisaties.

Aanstaande maandag, 7 juni, bezoekt minister Verburg twee innovatieve veehouderijbedrijven in Salland.

Het programma:
15.00 uur vertrek per bus vanaf restaurant de Agnietenberg, Haersterveerweg 23 in Zwolle 15.30 uur ontvangst, korte presentatie en rondleiding op het scharrelvleeskuikenbedrijf van Brilman. De presentatie wordt verzorgd door de heer Poortinga, directeur pluimveevleesverwerker Plukon 16.15 uur vertrek naar het biologisch varkensbedrijf van De Lange 17.00 uur ontvangst en rondleiding bedrijf De Lange 17.45 uur vertrek naar restaurant Agnietenberg
18.30 uur presentatie en discussie met als afsluiting lopend buffet ca. 20.30 uur einde programma.


Noot voor redacties
Pers is ook welkom om deze bedrijfsbezoeken bij te wonen. Wilt u zich daarvoor voor vrijdag 4 juni melden bij m.mijnlieff@minlnv.nl.

Noot voor redacties (