Gemeente Dordrecht

Zuidendijk vanaf 7 juni gedeeltelijk gestremd
Dordrecht werkt aan bereikbaarheid

De gemeente start op 7 juni met het doortrekken van de Copernicusweg tot aan de Schenkeldijk. De nieuwe weg maakt een einde aan de verkeerschaos op de smalle Zuidendijk en verbetert de bereikbaarheid van de sportvelden aan de Schenkeldijk.

Eerst wordt er ten noorden van de Zuidendijk tussen de Leeuwstraat en de Schenkeldijk een damwand aangebracht, daarna wordt er grond gestort. Omdat de weg op een waterkering ligt, moet het werk vóór aanvang van het stormseizoen, op 1 oktober, worden afgerond. De asfaltlaag wordt aangebracht als de grond voldoende is gezet. Dat duurt 18 maanden.

Bereikbaarheid

De Zuidendijk wordt als gevolg van het aanbrengen van de damwand vanaf 7 juni voor ca. acht weken gedeeltelijk afgesloten voor het auto- en fietsverkeer. De stremming geldt op werkdagen tussen 6.00 en 18.00 uur (dus niet 's avonds en in het weekend).

De damwand wordt aangebracht in twee fasen van elk vier weken. In de eerste fase is er geen doorgaand verkeer mogelijk op de Zuidendijk tussen de Schenkeldijk en de Stevensweg. Het autoverke er wordt met borden omgeleid via de Leeuwstraat en de Overkampweg, het fietsverkeer via de Leeuwstraat en de Oudendijk.

In de tweede fase is het gedeelte van de Zuidendijk tussen de Schenkeldijk en de Leeuwstraat afgesloten voor het doorgaand verkeer. Het autoverkeer wordt dan omgeleid via de Stevensweg en de Overkampweg, het fietsverkeer via de Schenkeldijk en de Grafelijkheidsweg.

Datum 31 mei 2010




Gemeente Dordrecht