Rijksvoorlichtingsdienst

Spoedaanpak N50 Ramspol-Ens van start

Tiende schop gaat de grond in

Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat verricht maandag 7 juni 2010 de starthandeling voor de aanpak van de N50 Ramspol-Ens. N50 Ramspol-Ens is één van de dertig Spoedaanpak Wegen projecten. De minister doet de starthandeling samen met de heer Wijbenga, korpschef regionaal Politiekorps Flevoland.

De N50 Ramspol - Ens wordt verbreed en deels verlegd. Het traject krijgt over een lengte van 6 kilometer 2 x 2 rijstroken. Dat is één rijstrook per rijrichting meer dan in de huidige situatie. De verkeersveiligheid wordt verbeterd door het vervangen van de vijf gelijkvloerse aansluitingen door één ongelijkvloerse kruising. Over het Ramsdiep komt een hogere bredere en energieneutrale Ramspolbrug, een initiatief op het gebied van duurzaamheid. De aanpak van de N50 Ramspol-Ens leidt tot een vlottere doorstroming voor zowel wegverkeer als vaarwegverkeer.

De media is van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij dit bezoek op maandag 7 juni.

Media worden verzocht zich uiterlijk maandag 7 juni om 10.00 uur te melden via Belinda van Genderen, telefoon 0320- 297180 of e-mail ijg-persvoorlichting@rws.nl.

Programma

Vanaf 15.15 uur Ontvangst op Ramsweg 1 te Ens

16:00 - 16.25 uur Toespraken van onder andere Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat

16.30 - 16.40 uur Starthandeling

16.40 - 17.00 uur Persmoment

17:45 Einde evenement

Knelpunten aanpakken

Rijkswaterstaat pakt met de Spoedaanpak Wegen dertig hardnekkige knelpunten op de weg versneld aan. Dat betekent dat bij dertig projecten nog voor mei 2011 de schop de grond ingaat. Tien projecten worden voor die tijd opgeleverd. Het gaat om uitbreiding van snelwegen met één rijstrook of met een spitsstrook. De versnelde aanpak van deze knelpunten is mogelijk, doordat zowel de besluitvorming als de uitvoering van deze dertig projecten wordt bespoedigd. Behalve snel, werkt Rijkswaterstaat ook zorgvuldig aan een beter bereikbaar Nederland.

Bijlage

In de bijlage treft u de routebeschrijving.